Sakarya'daki Zehirlenme Şüphesi

Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun, dün katı atık geri dönüşüm tesisinde çalışan 6 işçinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasına ilişkin, "6 kişinin haricinde aynı bantta çalışan 6 kişi daha benzer sağlık problemleri gerekçesiyle Toyotasa Acil Yardım Hastanesine başvurdu" dedi.

Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivil Savunma Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ölçüm ekiplerinin, işçilerin çalıştığı alanda ve tesis çevresinde inceleme yaptığını ancak radyasyon bulgusuyla karşılaşılmadığını söyledi.

"En ufak şüpheye mahal vermemek için tesis ve bağlantılı tüm alanlarda ölçüm yapıldı" diyen Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çalışmalardan sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, tesislerin çalışmaya elverişli olduğunu belirterek, faaliyetlerine devam etmesinde sakınca görmedi. İşçilerin son durumu iyiydi ancak tedbir amacıyla Toyotasa Acil Yardım Hastanesine sevk edildi. 6 kişinin haricinde aynı bantta çalışan 6 kişi daha benzer sağlık problemleri gerekçesiyle Toyotasa Acil Yardım Hastanesine başvurdu."
Dursun, rahatsızlanan işçilerin şikayeti durumunda adli prosedürlerin işleyeceğini sözlerine ekledi.
Öte yandan, tesis yetkilileri, işçilerin sağlık durumunun iyi olduğunu, 24 saat müşahede altında tutulacağını belirtti.

Dün, Biosun Pamukova Katı Atık İşleme Enerji, Çevre San. ve Tic. AŞ'nin tesislerde çalışan işçilerden Ayşe Balcı, Gülşen ve Zeynep Toklu, Tuncay Gökçe ve Canan Çınar ile 1 kişi, bulantı ve soluk alma güçlüğü şikayetiyle Pamukova Devlet Hastanesine kaldırılmış, buradaki müdahalenin ardından Toyotasa Acil Yardım Hastanesine sevk edilmişti.
Radyasyon riskine karşı hastaneye giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanmış, KBRN ekiplerinin yaptığı ölçümde radyolojik bulguya rastlanmamıştı.

Kaynak: AA