'Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor' Projesi

Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" Projesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, köy evlerinin turistlerin konaklayabilecekleri hale getirilmesi aşamasında özellikle hijyen koşullarına dikkat ettiklerini bildirdi.

Çelik, yaptığı açıklamada, çömlekçiliğin yapıldığı Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık köyünün, Bilecik Belediyeler Birliğinin organizasyonu ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) mali desteğiyle, kırsal turizm köyü haline getirilerek turizme kazandırıldığını kaydetti.

"Toprağın sanata döndüğü köy" olarak tarif edilen Kınık köyünü, mevcut turizm potansiyelinin yapılan yeni düzenlemelerle daha da büyüyeceğini bildiren Çelik, şöyle konuştu:
"Kırsal turizm köyüne dönüştürülen Kınık'a gelen turistler artık çömleklerini kendileri yapacak. Yeni düzenlemelerle birlikte, pansiyona çevrilen bazı köy evlerinde konaklamak mümkün hale getirildi.

Turistlerin konaklayabilecekleri şekilde yeniden düzenlenen köy evlerinde profesyonel hizmet verilecek. Köy evlerinin turistlerin konaklayabilecekleri hale getirilmesi aşamasında özellikle hijyen koşullarına çok dikkat ettik. Yaptığımız her düzenleme ve yenilemede önceliğimiz hijyen koşullarının iyi olması yönündeydi. Şimdi bu evlerde konaklayan herkes profesyonel hizmet alıyor, kişiye özel havlu ve çarşaflar var, bütün bunların temizliğine özel bir önem veriliyor."
Gelen turistlerin köyde köy hayatını tecrübe edeceklerini vurgulayan Çelik, günlerini köy evlerinde uyanarak karşılayan turistlerin, sabah kahvaltısı için folluktan yumurta, bahçeden taze sebze ve meyve toplayabileceklerini, köylülerle birlikte inek gütmeye gidebileceklerini ve inek sağmayı da deneyebileceklerini ifade etti.

Kaynak: AA