Evi Yanan Çift, Hurda Minibüste Yaşam Mücadelesi Veriyor

Eskipazar ilçesinde yaşayan karı-koca, evlerinin yanmasının ardından kalacak yer bulamayınca 8 aydır hurdaya çıkartılan bir minibüste yaşam mücadelesi veriyor.

Yazıboy köyünde 4 yıl önce evleri yanarak kullanılamaz hale gelen Adem ve Güler Kansızoğlu çifti, bir süre akrabalarının yanına yerleştikten sonra buradan da ayrılmak zorunda kaldı.
Arkadaşlarının hurdaya çıkardığı bir minibüste yaşamaya başlayan Kansızoğlu çifti, sağlıksız ve zor şartlarda yaşam savaşı veriyor.
AA muhabirine açıklama yapan 43 yaşındaki Adem Kansızoğlu, 2010 yılının mart ayında köylerindeki evlerinin yanması üzerine dışarda kaldıklarını söyledi.

Olayın ardından yerleştikleri akrabalarının evlerinde 4 yıl kaldıklarını anlatan Kansızoğlu, belli bir süreden sonra başkasının evinde kalmakta zorluk yaşadıklarını ifade etti.

Kansızoğlu, kalacak yer ararken arkadaşlarının hurdaya çıkardığı minibüse yerleştiklerini dile getirerek, "Allah razı olsun arkadaşlarım hurdaya çıkardıkları minibüsü verdiler. 8 aydır bu minibüsün içinde eşimle birlikte yaşıyorum. Soğuk oluyor, rahat uyuyamıyorsun. Bir akrabanın yanında kaç gün kalabilirsin? Yapacak birşey yok. Günlük ihtiyaçlarımızı burada karşılıyoruz. Lavabo ve banyomuzu dışarıya kurduğumuz derme, çatma yerde yapıyoruz" diye konuştu.

Yangın sonrası yardım almadığını belirten Kansızoğlu, "Yardım için resmi dairelere de başvurmadım. Büyüklerimizden yardım beklentimiz var" dedi.

Kaynak: AA