Bilecik Müftüsü Akkuş’un Üç Aylar Mesajı

Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, üç aylar ve Regaib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.


Akkuş, mesajında, zaman ve mekanların bütün kıymet ve kutsiyetini hakikatte Allah’ın dilemesinden aldığını belirtti.

Mübarek ay, gün ve gecelerin önemini anlatan Akkuş, “Kainat, semavat ve bütün varlıklar bu kutlu zaman dilimlerine hürmet etmektedir. Ayet ve hadislerin, kutsallığını tespit ettiği ve müminlerin de yüzyıllardan beri kutladığı bu mübarek ay, gün ve geceler senenin içine dağılmış vaziyette bulunmaktadır. Sevgili Peygamberimiz'in (sav) hicretini esas alan ay takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan ayları öncelikli kutsal aylardır. İslam toplumunda bu aylara 'Üç aylar' denilmiştir. Toplumumuzun özel bir değer verdiği; Recep ayı ile başlayıp Şaban ayı ile süren ve Ramazan ayı ile son bulan huzur ve maneviyat mevsimine, Cenab-ı Hakk’ın lütfu ile bir kez daha girmiş bulunuyoruz. 1 Mayıs Perşembe gecesi Regaib kandilini idrak etmiş olacağız" dedi.

Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının müminler için Allah'ın lütuf ve ihsanının tecellisi olduğunu belirten Akkuş, af, mağfiret ve rahmet ikliminin müjdecisi olan feyz ve bereketi sonsuz bir manevi bahar mevsimi olduğunu ifade etti.

Akkuş, mesajında şunları kaydetti:
“Bu gün başlayacak olan Recep ayı, Regaip ve Berat, Miraç Kadir gibi mübarek geceler ile ilahi tecellilerle şereflendirilmiştir. Üç aylar, İslam kültür ve geleneğinde rahmet dalgalarının yayılmaya başladığı, manevi, uhrevi duyguların kalplerde pekiştiği, aynı zamanda toplumsal kaynaşmanın had safhaya ulaştığı, yapılan dileklerin dalga dalga Allah'a ulaştığı kandiller geçididir. Üç aylar günahlardan arınma, sevaplarla bezenme mevsimidir. Ramazan'dan önce oruçla buluşanlar, Cuma namazına koşanlar, beş vakit namaza başlayanlar, ibadetlerini artıranlar, tövbe ile Allah'a daha da çok yaklaşanlar gibi manevi kazanç elde edenlerin çokça görüldüğü, müslümanın dini hayatında, ruh dünyası ve manevi aleminde coşkulu, müstesna zaman dilimleridir. Bütün halkımızın üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ediyor; yüce Allah'tan hanelerimize, beldemize, ülkemize, İslam alemi ve bütün insanlığa hayır ve berekete, huzur ve sükunete vesile olmasını niyaz ediyorum.”
Kaynak: İHA