Avrupa’dan Karadeniz Bölgesi’ni Gezmeye Geldiler

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) ve Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği-UKİD arasında yapılan proje ile 50 kişilik bir grup Karadeniz Bölgesi Kültür ve Eğitim Gezisi’ne katıldı.

Avrupa’dan Karadeniz Bölgesi’ni Gezmeye Geldiler
Her yıl Türkiye’ ye kültürel eğitim çalışmaları başlığı altında geziler düzenleyen Avrupa Türk İslam Birliği, 50 kişilik bir grupla Karadeniz Bölgesinin eşsiz güzelliklerini gezmek için Trabzon, Rize ve Samsun illerini gezdi.
Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı gezi programında, Sümela Manastırı, Ayder Yaylası, Uzungöl, Zil kale, Ayasofya Camii, Atatürk Köşkü, Gülbahar Hatun Camii, Kanuni evi, Boztepe, Bandırma Gemi Müzesi, Amisos Tepesi, Amazon Kadınları Köyü gibi bir çok tarihi ve kültürel mekânlar gezildi.

Kafile Başkanı olan Hessen Bölge Başkanı Şaban Duran yaptığı değerlendirmede, “Böylesine güzel bir organizasyonun gerçekleşmemesinde bizlere yardımcı olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a çok teşekkür ediyoruz. Muhteşem bir gezi oldu. Bizler Avrupa’da yaşayan Türkler olarak memleketimizin eşsiz güzelliklerini görme imkanı elde ettik. Gezi boyunca bizlerden desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı’ya sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Proje kapsamında Avrupa’dan Trabzon’a gezmeye gelenleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Almanya’daki vatandaşlarımızın Türkiye’de yer alan tarihi ve turistik yerleri göstermek, kültürümüzü onlara tanıtmak oldukça güzel. Trabzon’da başlayan program komşu şehirlerimizde yer alan tarihi dokularından incelenmesi ile devam etti” dedi.

Öte yandan gezi kafilesine özel ilgi gösteren ve ev sahipliği yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı’yı makamlarında ziyaret eden gurbetçiler, kendilerine çeşitli hediyeler verdiler.
Kaynak: İHA