Yeni Fuar Merkezi’nin Çevre Düzenlemeleri Sürüyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yeni Fuar Merkezi’ni çevre yollarına bağlantısını sağlayan yeni yol yapımını inceledi.

Yeni Fuar Merkezi’nin Çevre Düzenlemeleri Sürüyor

KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Konya Makine Fuarı’nın açılışının ardından yeni fuar alanının Gülistan Caddesine bağlantısını sağlayacak yeni yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Fuar alanının trafiğini rahatlatmak amacıyla Aksaray yolundan giriş Gülistan Caddesi’nden çıkış olarak planı yapılan proje ile fuar alanından Aksaray, Ankara, Adana ve Antalya çevre yollarına bağlantı sağlanacak. Yeni yol 27 Mayıs 2014 tarihinde açılışı yapılacak Konya Tarım Fuarı öncesinde tamamlanacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarım fuarının gerçekleştirileceği tarihe kadar çevre düzenlemesi ile ilgili talep edilen yatırımları tamamlayacağız. Otopark, ana yol çıkışları, çevre düzenlemesi ve alt yapı ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fuar alanını Gülistan caddesine bağlayacak yeni yol ile tüm çevre yollarına bağlantı sağlamış olacağız. Tarım Fuarına katılacak firmalar için ulaşım kolaylığı sağlanacak. Fuar trafiğini rahatlatacak düzenleme ile bu bölgede giriş ve çıkışlarda trafik sıkışıklığı yaşanmayacak. Konya Ticaret Odası’nın şehrimize kazandırdığı Yeni Fuar Merkezi’ni Konya’mız için önemli bir yatırım olarak görmekteyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

İnşaat tamamlandığında Türkiye’nin en büyük 3. fuar merkezinin Konya’da olacağını söyleyen Başkan Öztürk, “Mevcut iki holde 22 bin metrekare kapalı alana sahip merkezimize ilave dört hol yapıyoruz. 6 adet fuar teşhir holüne sahip olacak merkezimizde 66 bin metrekare kapalı teşhir alanı, 20 bin metrekare açık teşhir alanı ve 150 bin metrekare otopark alanı bulunacak. Fuar merkezimizde, 2015’ten itibaren 6 holün tamamının dolacağı en az altı fuar yapılması amacıyla projemiz üzerinde çalışıyoruz. Mimari yapı olarak Avrupa standartlarında yapılan merkezimizin yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar için tüm ayrıntıları düşündük. Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar fuar alanımızla ilgili tüm ihtiyaçlarımızı karşılamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza tüm destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA