30 Milyon Avroluk Ab Pastasından Bursa Da Pay Alacak

Avrupa Birliği’nin dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdamına yönelik projelere verdiği 30 milyon avroluk programdan Bursa da payını alacak.

30 Milyon Avroluk Ab Pastasından Bursa Da Pay Alacak

Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) mali yardımı kapsamında teklif çağrısı www.ikg.gov.tr web sayfasında yayımlandı. "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Operasyonu" programıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, “Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesine yönelik projelere AB destek veriyor. 9 milyon avrosu Roman ve Roman gibi yaşayan vatandaşlara, 21 milyon avrosu ise diğer dezavantajlı gruplara yönelik projelere verilecek. Toplam 30 milyon avroluk bu programdan Bursa da pay alacak. Programın hedef kitlesi engelliler, gecekondu bölgelerinde yaşayanlar, yoksul veya yoksulluk riski altında bulunanlar, eski mahkumlar, yerinden olmuş kişiler, çalışan çocukların ebeveynleri, Roman ve Romanlar gibi yaşayan vatandaşlar, yoksulluk riski altında bulunan çocuklar ve koruma ihtiyacı duyan çocuklar, madde bağımlıları, şiddet mağduru kadınlar, sığınma evlerinde kalanlar, çocuğunu yalnız başına büyüten ebeveynler, evsizler, mevsimlik tarım işçileri ve onların çocukları, göçebeler, uygun diğer dezavantajlı kişilerdir. Bu grupların sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesine yönelik ilgili kurumlardan proje hazırlamalarını istedik. Ayrıca projelerin hazırlanmasına teknik destek vermek üzere Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi bünyesinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 3 gün süreli teknik yardım masası kuruldu. Bursa’dan ve çevre illerden çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri hazırlık konusunda bilgilendirildi” dedi.

Kaynak: İHA