Şanlıurfa Valisi Küçük, Diyarbakır'a Gitti

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Karacadağ Kalkınma Ajansı Nisan ayı Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Diyarbakır'a gitti.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Küçük ziyareti kapsamında ilk olarak Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldığı toplantıda konuşan Küçük, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın, gerçekleştirdiği projeler ve yürüttüğü çalışmalar ile Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın rekabetini değil işbirliğini sağladığını belirtti.

Vali Küçük, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın sağladığı mali katkıların yanı sıra en az onun kadar önemli olan başka bir noktanın Ajansın bölgede proje kültürünün gelişmesine öncülük ettiğini kaydetti.

Toplantıda, 2014 yılı teknik destek programı, 2014 yılı doğrudan faaliyet mali destek programı kapsamında ajansa yapılan başvuruların karara bağlanması, 2013 yılı turizm altyapısı mali destek programı kapsamında Şanlıurfa İl Özel İdaresi ile imzalanan destek sözleşmesinin fesih kararı, ajans hizmet binası konusunda yapılan çalışmalar, iyi uygulanmaların yerinde incelenebilmesi için yurt dışı çalışma ziyareti düzenlenmesi konuları görüşüldü.
Toplantı, mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısının Şanlıurfa'da yapılmasının karara bağlanmasıyla tamamlandı.
Toplantıya, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin katıldı.

Kaynak: AA