Tesob Başkanı Kara’dan Kuyumcular ve Saatçiler Odası’na Ziyaret

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nı ziyaret etti.

Tesob Başkanı Kara’dan Kuyumcular ve Saatçiler Odası’na Ziyaret

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nın yeni başkanı Ali Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek başarılar dileyen Kara, 4 Mayıs Pazar Günü yapılacak olan Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimlerinde destek istedi.

Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, küçük esnaf ve sanatkarların rekabet gücünün arttırılması noktasında sorunlar yaşandığını bunun da en önemli faktörünün Alışveriş Merkezleri olduğunu söyledi.

Yazıcı alışveriş merkezlerinin şehir dışında olması gerektiğinin altını çizerek “Uzunsokak’ta Kemeraltı’nda bile bu tür yerler var. Bunlara izin verilmemesi gerekirdi. Cadde esnafları her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Ekonomik ve sosyal hayatın vazgeçilmezi olan esnaf ve sanatkarlar bir adım atılırken düşünülmeli ve ona göre adım atılmalı” dedi.

Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara da yaptığı açıklamada küçük esnafın ve sanatkarların rekabet gücünün arttırılması için 5362 sayılı kanunda köklü değişikliğe gidileceğini söyledi.

Kasımın ilk haftasında bu değişikliğin yapılacağını ifade eden Kara, “Böylelikle daha da güçleneceğiz. Ahtapot misali her tarafı saran hipermarketler, süpermarketler, AVM’lere karşı bizler de önlemlerimizi alacağız. Avrupa’da bu tür yerler hep şehir dışındadır. Biz de kurallara uyulsun istiyoruz. Yerli olanlara çok sesimizi çıkarmıyoruz ama diğerlerini tabi ki eleştirmeliyiz. Bugün sadece gıdada günde 1,5 milyon TL Trabzon’dan dışarıya çıkıyor. Perakende yasası gündemimizde. Elbirliği ile çalışacağız. Birlik ve beraberlikle çözüm üreteceğiz. Bu şehri diri tutan esnaf ve sanatkardır. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekiyor. Yerel yönetimlere de bu anlamda çok büyük görev düşüyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA