Kesk ve Eğitim-sen Üyeleri Maaş Bordrosu Yaktı

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklaması sonrası sendika üyeleri maaş bordrolarını yaktı.

Kesk ve Eğitim-sen Üyeleri Maaş Bordrosu Yaktı

Demokrasi Parkında yapılan basın açıklamasına, Eğitim- Sen Adıyaman Şube Başkanlığı üyeleri ile KESK Adıyaman Şube Başkanlığı üyeleri katıldı.

KESK Adıyaman Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Eğitim- Sen Adıyaman Şube Eş Başkanı Hasan Basri Yorulmaz, “Bugün ellerimizde yolsuzluğun, sömürünün belgesi olan bordrolarımızla alanlardayız. Ellerimizdeki bu bordrolar yıllardır biriken her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir. Bugün bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydana okuduğumuzu göstermek, insanca yaşam hakkımız için kazanana dek mücadelemizi büyütmeye kararlı olduğumuzu göstermek için yakıyoruz. Kamu emekçileri, iradesi yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun yandaş konfederasyon tarafından imzalanan satış sözleşmesinin ürünü olan bu bordroları reddetmektedir. AKP ve yandaş sendikası, kamu emekçilerini ile kandıramayacağını artık anlamalıdır” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından basın açıklamasına katılan KESK ve Eğitim-Sen, üyeleri maaş bordrolarını yaktı. Yapılan basın açıklaması ve maaş bordrolarının yakılması sonrası basın açıklamasına katılan katılımcılar, olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA