Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kuveyt’e Hareket Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt’e yapacağı resmi ziyaretin bölgesel istikrar ve barışın güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.


Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah'ın davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere Kuveyt’e giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün heyetinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, milletvekilleri, iş dünyası ve basın temsilcileri bulunuyor.

Kuveyt’e hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere ziyaretle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihi, beşeri ve kültürel bağlara sahip olan Türkiye-Kuveyt ilişkilerinin mükemmel düzeyde seyrettiğini açıkladı.

Türkiye-Kuveyt işbirliğinin son dönemde artan üst düzey ziyaretlerle her alanda güçlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Ziyaretim, iki ülke arasında son 6 yıl içinde devlet başkanı düzeyindeki 6. ziyaret olacaktır” dedi.

Daha önce de 2009 ve 2011 yıllarında Kuveyt’i ziyaret ettiğini hatırlatan Abdullah Gül, “Bu defaki ziyaretim Kuveyt ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 50. yıldönümüne denk gelmektedir. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ve diğer üst düzey yetkililerle gerçekleştireceğim görüşmelerde ikili ilişkilerimizin daha ileriye taşınması için yapabileceklerimizin üzerinde duracağız ve ayrıca bölgesel gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulunacağız” diye konuştu.

İlişkilerin çok önemli bir veçhesinin iş, ticaret ve karşılıklı yatırımlar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti esnasında Türkiye-Kuveyt İş Forumu’na iştirak edeceğini, Türk ve Kuveyt iş çevrelerinin önde gelen temsilcileri ile çalışma kahvaltısında bir araya geleceğini belirterek, bilhassa müteahhitlik, sağlık, turizm, finans ve özellikle savunma sanayi gibi alanlarda işbirliğinin daha fazla ilerletilebileceğinin kanaatinde olduğunu açıkladı.

Gül, bu kapsamda, finans ve yatırım kurumlarının üst düzey yöneticilerini kabul edeceğini belirterek, “Bölgemizde barış ve güvenliğe yönelik risk ve tehditlerin yoğunlaştığı dönemde Kuveyt’te yapacağım temasların bölgesel istikrar ve barışın güçlendirilmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA