Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı İşık, Kocaeli'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye, AK Parti iktidarıyla 11 yılda tarih yazdı" dedi.

Işık, partisinin Hereke'deki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Kocaeli ve Körfez ilçesinin gelişimi için projeler ortaya koyduklarını belirterek, kendi dönemlerinde Hereke'de önemli hizmetler yapıldığını söyledi.

"Hereke'nin mutlaka ama mutlaka başarması gerektiğini düşündüğümüz birşeyi var, o da Hereke'nin halıcılıkta tekrar merkez haline gelmesi" diyen Işık, Hereke halısıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Bakan Işık, vatandaşlardan destek isteyerek, "Bizim yanımızda olduğunuzu bize hissettirin. Herekemizi çok daha güzel yerlere taşıyalım. Hereke Kalesi'nin ihale süreci devam ediyor. Hereke Kalesi'nin tüm ihtişamıyla en azından ön cephesini ilk etapta ortaya çıkaracağız. Eski halı fabrikamız Fabrikay-i Hümayun'un arka kısmı ihale edildi. Çelik konstrüksiyonla yapılacak, ön kısmı da 1-1,5 yıl içinde tamamen restore edilecek. Hereke artık günlük turist almaya başlayacak. Hereke daha da canlanacak" ifadelerini kullandı.
-"Türkiye, AK Parti iktidarıyla tarih yazdı"
Işık, bakan olarak Türkiye'nin daha fazla üretmesi, yatırım yapması, istihdam oluşturması için çalıştıklarını kaydederek, bu konuda önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

"Türkiye, AK Parti iktidarıyla 11 yılda tarih yazdı" diyen Bakan Işık, şunları kaydetti:
"Dünyada ekonomiyi takip edenlerin ortak görüşü, 'son 10 yılın en çok gelişen ülkelerinden biri Türkiye'. Bu bizim için önemli bir başarı. Gelişimi anlatmak için bir örnek vereceğim. Biz burada depremi yaşadık. Dünya da bize deprem için para gönderdi, 'depremzedelere harcayın' diye. Rahmetli Ecevit itiraf etmişti, demişti ki, 'Deprem için bize gönderilen paraları, memur ve emekli maaşı ödemesinde kullandık'. Niye para yok. IMF 3 kuruş para vermezse Türkiye emeklisine memuruna maaş veremiyordu. Bakın, 23,5 milyar dolar aldık borcu, Mayıs 2013'de IMF'ye borcumuzun tamamını ödedik. Hatta IMF'ye dedik ki, 'dünyada kriz çıktı paraya ihtiyacınız olursa 5 milyar dolar da biz size kredi verelim'. Bazıları mangalda kül bırakmıyor, efendim 'Türkiye borçlandı', hayır Türkiye borçlanmadı, aksine Türkiye borç ödeyen ülke haline geldi."
Konuşmanın ardından Işık, seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.
Kaynak: AA