Derbent’te Su Tasarrufu Konulu Tiyatro Sahnelendi

Konya’nın Derbent ilçesinde öğrenim gören ilkokul öğrencileri, sahnelenen tiyatro gösterisi ile su tasarrufu konusunda bilinçlendirildi.

Derbent’te Su Tasarrufu Konulu Tiyatro Sahnelendi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Kavuklu ve Pişekar’ın sahnelediği tiyatro oyunu ile çocuklara su tasarrufunu anlattı. Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda sahnelenen tiyatro gösterisine ilkokul öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. Tiyatro oyununun baş karakterlerini canlandıran Kavuklu ve Pişekar, öğrencilere su tasarrufu yapılmaması halinde bir bardak su için insanların tüm değerli eşyalarını satmak zorunda kalabileceği ve su olmadan yaşamın olmayacağına dair sergiledikleri oyunla mesajlar verdi.

Hazırladığı skeç ile öğrencileri eğlendirirken bilinçlendiren Kavuklu ve Pişekar, oyun sonunda öğrencilere verdikleri mesajı alıp almadığına yönelik bilmeceler sordu. Öğrencilerle oyunlar da oynayan Kavuklu ve Pişekar, hep birlikte Çocuksu şarksını söyledi.

Programda öğrencilere su tasarrufu bilinci kazandırma çalışmaları kapsamında etiket, afiş, damla kol saati, Çocuksu dergisi ve çeşitli hikaye kitapları da hediye edildi.
Kaynak: İHA