Ak Parti Erciş Gençlik Kolları’ndan Konferans

Van’ın Erciş ilçesinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından geniş katılımlı bir konferans düzenlendi.

Ak Parti Erciş Gençlik Kolları’ndan Konferans

Tekevler Mahallesi Mavi Boncuk Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansa AK Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Hilal TV Genel Müdürü Adnan İnanç, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ile bin kişilik bir izleyici kitlesi katıldı.

Burada konuşan AK Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Erciş ve Ercişlilerin hizmetin en güzeline layık olduğunu belirterek, “Allah’ın izniyle omuzlarımıza verilen bu ağır görevi sizin desteğinizle aşacağız. Başımızı eğmeyeceğiz, diklenmeyeceğiz ancak dik durmayı da bileceğiz. Niyetimiz halis ise akıbeti de inşallah halis olur. Memleketimizin çeşitli sorunlarını biliyoruz. Gençliğimizin dertlerini de biliyoruz. Ailelerimizin, yaşlı insanlarımızın çaresizliklerini biliyoruz ve AK Parti hükümetinin de yaşlıların, mazlumların, garibanların, gençliğin, kadınlarımızın umudu olduğunu da biliyoruz. Biz hep beraber memleketimizi güzelleştirmek, bayındır bir Erciş’i oluşturmak için el ele, gönül gönüle çalışacağız. Yaşanılabilecek bir kenti oluşturmak da AK Parti ve ak belediyecililikle mümkün olur. Biz diyoruz ki, eğer değişim ve dönüşüme hazır iseniz 30 Mart’ta hep beraber çalışırsak, AK Parti’nin güven ve hizmet veren bir parti olduğunu insanlarımıza anlatırsak, halkımızın güvenini yanımızda hissedersek, Allah’ın izniyle çözemediğimiz hiçbir sorunumuz da kalmayacaktır. Bu hükümetin Erciş’e yansımaları bizim elimizde olacak. Eğer biz buna hazır isek, Başbakanımız ve hükümetimiz buraya yardımları yapmak için dünden hazırdır. Fakat bir sorunumuz var. AK Parti Türkiye genelinde de Erciş’te de birinci partidir. Bu birinciliği yeniden pekiştirmek için bu sefer de oylarınızı bize verin. Biz de Allah’ın izniyle size karşı mahcup olmayacağız. Eğer biz hizmet etmek istiyorsak, gençlerimizin geleceğini düşünüyorsak, memleketimizin geleceğini düşünüyorsak hep beraber çalışmamız lazım. Bu bir şuur, bilinç ve dava meselesidir. AK Parti’nin sevdası ve davası milletidir. Hizmetlerle şehirlerimiz güzelleşirken, insanlarımızı da ihmal etmeyeceğiz. Refah ve huzur için elbirliğiyle çalışmamamız lazım” dedi.

Çözüm sürecine de değinen Arvas, “Bir yıldır Türkiye’nin dört bir tarafına artık cenazeler gitmiyor. Ölen dağdaki insanlarda bizim insanımız, şehirde yaşayan insanlar da bizim insanlarımız. Askerdekiler de bizim kardeşlerimiz, polisler de bizim canlarımız, ciğerlerimiz. Biz inanç ekseni olarak Müslüman’ız. Aynı kıbleyi, camiyi paylaşıyoruz. Aynı Rabbe inanıyoruz ve onun emriyle yolumuzu çizerek gidiyoruz. Irkçılık dünyanın en kötü hastalıklarından birisidir. Kanserden daha tehlikelidir. Çünkü ırkçılığın girdiği bir inanç felsefesini, güzel düşünceleri yok eder. Yerine kin ve nefreti tesis olur. Bizim kalbimizin muhabbet, sevgi, şefkat ve rahmetle dolması lazım. Müslüman, eliyle ve diliyle diğer Müslümanlara zarar vermeyen kişidir. Biz inancımızdan, maneviyattan beslenen fertler olarak karşınıza çıktığınız zaman Allah’tan başka kimseden korkmadığımızı size bildirmek istiyoruz. O korkaklar gibi her gün ölmektense bir gün izzetimle şerefimle zaten öleceğim. Biz memleketimizde harp değil; rekabet, yarış ve barış içerisinde seçim istiyoruz. Bizler bir insanımızın burnunun kanamaması için bin tane belediye başkanlığını feda ederiz” dedi.

Hilal TV Genel Müdürü Adnan İnanç ise, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kendisinin Vanlı olduğunu, Abdulahat Arvas’a destek vermek için ilçeye geldiğini de anlatan İnanç, “Erciş yeniden AK Parti’yi ve Abdulahat Arvas kardeşimizi kazandırarak Başbakanımıza ikramda bulunacak. Anlı temiz olan hayatına baktığınızda hiçbir kir ve iz bulamayacağınız tertemiz bir başkanı bir buket gül gibi Başbakanımıza takdim edecek, Başbakandan da buraya büyük bir hizmet ve yardımın aktığına da şahit olacaksınız. Ercişliler olarak siz hizmetin en güzeline layıksınız. Siz bu memlekette mağdur insanlarsınız. Ben Vanlıyım. Burada bulunmamım amacı sizlere birlikte kardeşim Abdulahat Beye destek olmaktır. Bu sıradan bir belediye seçimi değildir. Küresel güçlerin Tayyip Erdoğan’ın şahsında AK Partiyi boğma girişimidir. Ama ben biliyorum ki başta Erciş olarak sizler AK Parti’nin bayrağını yine burçlara dikerek, ak belediyecilikle birlikte hizmetlerin yeniden Erciş’e akmasına yardımcı olacaksınız” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ise, her zaman halkın değer ve inançları yanında yer aldıklarını belirterek, “Bizler Memur-Sen olarak milletin yanında, milletin değerleri yanında, halkımızın inancı yanında yer aldık. Erciş’te sizlerden birisi, Abdulahat kardeşimiz Erciş’e çok güzel hizmetler yapacaktır. Buna adım gibi eminim” ifadelerinde bulundu.

Yaklaşık iki saat süren konuşmaların ardından davetliler, toplu bir şekilde çarşı merkezinde bulunan seçim bürosuna geçtiler.
Kaynak: İHA