Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman'da Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bakın dünyanın en büyük havalimanlarından birini İstanbul'a yapıyoruz. 150 milyon yolcu kapasiteli, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak. O havalimanını bile yapmamızı istemiyorlar. O havalimanını yaptırmamak için ellerinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar" dedi.

Seçim çalışmaları için Karaman'ın Başyayla ilçesine gelen Elvan, Çınarlı Parkı'nda vatandaşlara seslendi.
Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Elvan, 30 Mart seçimlerini sadece bir yerel seçim olarak düşünmediklerini söyledi
Seçimlerin adeta referandum niteliği taşıdığını dile getiren Elvan, "Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, kalkınmasından maalesef hem içeride hem de dışarıda bulunanlar rahatsızlar. Bu rahatsızlıklarını alenen söylemekten de çekinmiyorlar. Türkiye'nin istikrarından rahatsızlar, Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlar, büyümesinden rahatsızlar. Sizler 30 Mart'ta Türkiye için istikrar diyeceksiniz" diye konuştu.

- "Biz bir hizmet partisiyiz dedik"
Elvan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar dik durarak, halkın desteğiyle bütün engelleri aştığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Yola çıktığında ne dediler? Şunu söylediler; 'bir muhtar bile olamaz' dediler. Daha sonra Başbakanımız hükümetin başına gelince, ülkemizin başbakanı olunca, bu kez bir takım darbe girişimi hazırlıklarına başladılar. Daha sonra partimizi kapatma yönünde girişimler oldu. Arkasından muhtıra vermeye kalktılar. Ama Başbakanımız o dik duruşuyla, dirayetiyle, kararlılığıyla, onların hepsini aştı. Sizlerin vermiş olduğu güçlü destekle biz o süreçleri aştık. Biz sizinle bütünleştik. Yola çıkarken ne dedik; 'biz bir hizmet partisiyiz' dedik. 'Biz halkımıza hizmetle yükümlüyüz' dedik. 'Halkımızın hizmetkarıyız' dedik. 'Halkımızın efendisi hiçbir zaman olmadık, olmayacağız' dedik. Bugüne kadar da sizlere hizmet etmeye çalıştık."
Türkiye'nin dört bir yanını şantiyeye çevirdiklerini vurgulayan Elvan, ülkenin neresine gidilirse gidilsin o şantiyelerin ve büyük yatırımlarının görüleceğinin altını çizdi.
- "Yeter ki sizlerin o güçlü desteği sürsün"
"Bakın dünyanın en büyük havalimanlarından birini İstanbul'a yapıyoruz. 150 milyon yolcu kapasiteli, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak. O havalimanını bile yapmamızı istemiyorlar. O havalimanını yaptırmamak için ellerinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar" diyen Elvan, şöyle devam etti:
"153 yıllık rüya, Abdülhamit'in rüyası olan Marmaray'ı yine Başbakanımızın dirayetiyle gerçekleştiriyoruz. Ülkemizi yüksek hızlı trenlerle buluşturduk. Yol alt yapımızı güçlendirdikçe güçlendirdik. Bundan sonra da 30 Mart seçimlerinde o sizlerin güçlü desteğiyle, Allah'ın izniyle yine Türkiye'nin imarına, gelişmesine, kalkınmasına hep birlikte devam edeceğiz. Yeter ki sizlerin o güçlü desteği sürsün. Bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadık. 'Şu sağcı, şu solcu' demedik, herkesi kucakladık. Hiçbir zaman o kardeşlerimize farklı gözle bakmadık. Ama o kardeşlerimizin şunu görmesi lazım; gerçekten bu ülkeyi seviyorlarsa, bu ülkeye bir şey yapılmasını istiyorlarsa, özellikle Türkiye'nin güçlenmesine karşı mücadele eden tüm mihrakların karşısında, uyanık olmak zorundalar. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlenmemiz lazım."
Daha sonra Bakan Elvan'a, AK Parti Başyayla Belediye Başkan adayı Şerafettin Bulgurcu tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Elvan, Üzümlü ve Büyük Karapınar köylerini ziyaret ederek vatandaşları selamladı.
Kaynak: AA