Belediye Başkanı Çakır, Eski Şire Pazarı Esnafını Ziyaret Etti

Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Eski Şire Pazarı esnafını ziyaret etti.

Belediye Başkanı Çakır, Eski Şire Pazarı Esnafını Ziyaret Etti

AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat ve partililerle birlikte esnafları tek tek gezen ve çalışmaları hakkında bilgiler alan Çakır, "Eski Şire Pazarı Malatya için önemli bir yer. Atıl bir hale gelmişti. Bakımsız ve yıpranmıştı. Buranın altyapısı tamamen yenilendi" dedi.

Çakır, Şire Pazarı'nın taş kaplamayla güçlendirildiğini belirterek, "Şire Pazarı gerçek kimliğine kavuşmuş oldu. Kayısı için sembol bir çarşı oluştu. Burası yurt içinden ve yurt dışından gelen vatandaşlarımızın uğrak yeri olacak. Biz bu hedef doğrultusunda çalıştık" diye konuştu.

Esnaflar, Çakır'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Malatya'nın baştan aşağı değiştirdiniz. Burası atıl durumdaydı. Şu anki haliyle muazzam bir yer oldu" dediler.

TSO Meclis Başkanı Sami Payza ise, "Buraya büyük emekleri geçti. Esnaf-belediye işbirliğiyle tarihi bir mekan ortaya çıktı. Misafirlerimizi eskiden buraya getirmeye utanıyorduk. Güzel bir çalışma oldu" ifadesini kullandı.

AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat da, Şire Pazarı'nda önemli çalışmalar yapıldığını kaydederek, "Eski Şire Pazarı güzel bir hale dönüştü. Güzel bir çalışma yaptık. Malatya'ya yakışır bir hale dönüştü. Yaptıklarımız ortada. Bu yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

Kaynak: İHA