Modern Kölelik ve İnsan Ticaretine Karşı Dinler Arası İşbirliği

Vatikan'da, Küresel Özgürlük Ağının (Global Freedom Network) girişimiyle Müslüman ve Hristiyan dinlerinden temsilciler, modern kölelik ve insan kaçakçılığını ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan ortak deklarasyona imza koydu.

Vatikan'da düzenlenen imza törenine, Papa Franciscus adına Papalık Bilimler Akademisi Rahip Marcelo Sanchez Sorondo, Mısır El-Ezher İmamı adına Mahmoud Azab, Anglikan Kilisesi'nden Canterbury Başpiskoposu adına Rahip Sir John Moxon ve Walk Free Vakfı kurucusu Andrew Forrest katıldı.

İmzalanan anlaşmanın hizmetçilik, fahişelik, çocuk asker gibi modern kölelik kapsamında geçen unsurların yanı sıra insan kaçakçılığını sona erdirmek ve bugüne kadar bunlardan zarar görmüş milyonlarca insana yardım etme hedefinde olduğu belirtildi.
Bildiriye ilişkin Vatikan'dan yapılan açıklamada, 2020 yılına kadar dünya genelinde modern kölelik ve insan kaçakçılığını ortadan kaldırma amacıyla büyük inanç temsilcileri arasında imzalanan metin, benzeri görülmemiş bir anlaşma olarak nitelendi.
Açıklamada, modern kölelik ve insan ticaretinin insanın üstündeki yıkıcı bir etki yaptığına dikkat çekilerek Hristiyan kiliseleri ve küresel inançlara harekete geçme çağrısında bulunuldu.
"Modern kölelik ve insan kaçakçılığı, insanlığa karşı suçtur" ifadesine yer verilen bilidire, kadın erkek, çocuk, fiziksel, ekonomik, cinsel sömürü gibi insanlık dışı muameleye 30 milyon kişinin maruz kaldığı ifade edildi.
"Bu acı sömürüye karşı kayıtsızlık bir an önce durdurulmalıdır" denilen bildiride, inançlı insanlar ile liderleri, bütün iyi niyetli hükümetler ve insanlar, modern kölelik ve insan ticaretine karşı geçmek üzere Küresel Özgürlük Ağı (Global Freedom Network) desteklemeye çağrıldı.
Kaynak: AA