Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov Açıklaması

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rusya'nın baskısı altında yapılan referandumun tam bir oyun olduğunu belirterek, seçimde 1 pasaportla birçok yerde oy kullanabildiğini söyledi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov Açıklaması

Çubarov, 16 Aralık'ta gerçekleştirilen referandumun Rusya'nın ortaya koyduğu bir oyun olduğunu belirterek, "Burada 9 gün boyunca bir oyun oynadılar ve oyunun sonunda bir referandum yaptılar. Kendi hazırladıkları kararları ortaya koymak için bir referandum yaptılar" dedi.

Referandumda 185 bin Kırım Tatarından sadece bin kadarının oy kullandığını belirten Çubarov, "Tatarlardan oy kullananların çoğu korktukları için, bazıları da kandırıldıkları için oy kullandılar" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bugün bir telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Çubarov, "Davutoğlu'nun kendisine Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olarak kalmasını dilediklerini ve bunun için uğraştıklarını söyledi" ifadelerini kullandı.

"1 PASAPORLA 3 YERDE OY KULLANDILAR"
Referandumun şaibeli olduğunu dile getiren Çubarov, "Referanduma gazeteci bir arkadaşımız denemek için pasaportuyla bir yerde giderek oy kullandı. Daha sonra başka bir yere gitti ve yeniden oy kullandı. Sonra 3. olarak bir köye giderek yeniden oy kullanabildi. Keşke bir gazeteciyle sınırlı kalsaydı. Dışarıdan gelen Ruslar, maalesef birçok yerde oy kullandılar" dedi.

Kaynak: İHA