'Kılıçdaroğlu’nu kaleye koysanız akşama kadar gol yer…’

Savcı Sayan, bir seyirciden gelen ‘Ben bir siyasiye bakarken şunu düşünürüm; Eğer Türkiye’de bir ismi İsrail istemiyorsa o Türkiye için gerekli bir insandır bence. Tayyip Erdoğan’ı da İsrail istemiyor demek ki’ mesajının ardından ilginç bir örnek verdi.

'Kılıçdaroğlu’nu kaleye koysanız akşama kadar gol yer…’
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Latif Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı Rasim Ozan Kütahyalı ve Savcı Sayan'ın gündemi değerlendirerek önemli analizlerde bulunduğu'Dinamit' programında Savcı Sayan bir izleyiciden gelen mesaj üzerine ilginç bir örnek vererek açıklamalarını sürdürdü.

‘Recep Tayyip Erdoğan milli bir liderdir'
Ben İsrail'in'One minute'i unuttuğunu düşünmüyorum. Ben İsrail'in ne kadar öç meraklısı olduğunu da biliyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ı milli bir lider olarak görüyorum. Türkiye'de birçok milli lider vardır. Ben bunlardan birisinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu düşünüyorum. Tarihe baktığımızda milli liderler ya fiziksel ya da siyasal anlamda yok edilmiştir.

‘Kılıçdaroğlu'nu kaleye koysanız akşama kadar gol yer…'
Futbol'dan bir örnek vererek konuşmasına devam eden Savcı Sayan, “Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan'ı yurtdışına milli takım futbolcusu olarak gönderdiğimizde Recep Tayyip Erdoğan'ı öne koysanız gol atar, ortasahaya koysanız top çevirir, defansa koysanız adam geçmez, kaleye koysanız gol yemez. Kılıçdaroğlu'nu milli takımda oynatırsanız, öne koysanız gol atamaz, ortaya koysanız top çeviremez, defansa koysanız adam kaçırır, kaleye koysanız akşama kadar gol yer “ dedi.

‘Milli liderler yok edilir'
Milli liderler ya fiziksel ya siyasal anlamda yok edilir. Milli liderler Türkiye'de vardır birkaç tane sayabilirim. Eğer Türkiye adına çok iyi çalışmalar yapan liderler varsa Özal'a baktığımızda, Ecevit'e baktığımızda, Yazıcıoğlu'na baktığımızda, Erdoğan'a baktığımızda, Baykal'a baktığımızda…