Kestel Kampüs Alanı Çalışmaları Hızlanıyor

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Ak Parti Kestel İlçe Başkanı Mehmet Gürel ile birlikte Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’i makamında ziyaret ederek, BTÜ Merkez Kampüs alanı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kestel Kampüs Alanı Çalışmaları Hızlanıyor

BTÜ Merkez Kampüs alanının ele alındığı ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmeye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şule Altun ve Prof. Dr. Arif Karademir’de katıldı.

BTÜ tarafından Kestel’e yapılması planlanan yerleşke hakkında bilgi alan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, BTÜ’nün Merkez Kampüs Alanı olarak Kestel ilçe sınırlarındaki araziyi tercih etmesinin, Kestel’in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısının gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Merkez Kampüs Alanı’nın kurulması için ilçelerinin seçilmesini Kestellilerin memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen’e ve üniversite yönetimine teşekkür eden Belediye Başkanı Acar "Bizler ilçenin yöneticileri olarak BTÜ’ye yerleşke ile ilgili çalışmalarının her aşamasında destek vereceğiz. Kuruluşundan bu yana geçici olarak tahsis edilen binalarda eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini başarı ile sürdüren Üniversitemizin, Kestel Çataltepe mevkiinde inşa edeceği kampüsündeki modern binalar ile başarısını daha da ileri götüreceğine inanıyorum" dedi.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Gürel’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Ali Sürmen, "Üniversitemizin Merkez Kampüsü Kestel’e ve Kestellilere hayırlı olsun. Akademik ve idari anlamda gelişimini çok büyük özenle yürüten BTÜ, fiziki gelişimini de aynı özenle sürdürmektedir. Bu doğrultuda ilgili mevzuat gereği Kampüs yerini belirlemeye yetkili komisyon çalışmalarının 2013 yılı Mayıs ayında tamamlanmasının ardından, Kestel Çataltepe mevkiinde bulunan arazinin 'BTÜ Merkez Kampüs Alanı' olması kesinlik kazanmıştır. Sonuçlanan tahsis çalışmalarının ardından çevresel etki değerlendirme mevzuatı gereğince yapılması zorunlu olan süreç Aralık 2013 tarihi itibari ile başlatılmıştır. Sürecin tamamlanması ile birlikte ivedi olarak kamulaştırma işlemleri ve kampüsün yapılmasına başlanacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA