'Peugeot İle Engelsiz Yaşam Projesi'Ne Ödül

"Peugeot ile Engelsiz Yaşam Projesi", Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından başarılı program ve projelere verilen "Gönülden Ödüller" çerçevesinde 2013 yılının en başarılı gönüllülük projesi seçildi.

Şirket açıklamasına göre, özel sektördeki gönüllülük çalışmalarını destekleyerek bu çalışmaların yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek amacıyla ÖSGD tarafından verilen ödüller kapsamında bu yıl Peugeot'un "Peugeot ile Engelsiz Yaşam Projesi" de ödüle değer görüldü.

Organizasyonda, En Başarılı Gönüllülük Projesi kategorisinde "Peugeot ile Engelsiz Yaşam Projesi", En Yaratıcı Gönüllülük Projesi kategorisinde ise "Kadıköy Şifa Sağlık Grubu-Okumak Görmektir Projesi" ödülün sahibi oldu.
ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Baş, ödül töreninde yaptığı konuşmada "Ülkemizde birçok konuda toplumsal gereksinimlerin karşılanmasında gönüllülüğün öneminin şirketler tarafından her geçen gün daha çok anlaşıldığını memnuniyetle gözlemliyoruz" ifadelerini kullandı.
ÖSGD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Argüden de, Derneğin kurulduğu yıllarda gönüllülüğün sadece bağış yapmak olarak algılanırken bugün bağış kavramının çok daha ötesinde bir noktaya gelindiğini belirtti.


- "Peugeot ile Engelsiz Yaşam"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile gerçekleştirilen "Peugeot ile Engelsiz Yaşam" projesi ile engelli bireylerin kendi çevrelerindeki sosyal yaşam seviyelerini artırmak, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmak, engellilik durumları hakkında toplum bilinci ve anlayışı geliştirmek ve konu hakkında duyarlılık oluşturmak hedefleniyor.
Kaynak: AA