Jandarmadan Tarihi Eser Kaçakçılarına Suçüstü

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına aldığı 8 kişiyi "Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı" suçundan Nallıhan Cumhuriyet Başsavcılığına sevketti.

Nallıhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine, Çayırhan beldesinde 14 BT 974 plakalı araçta arama yaptı. Yapılan arama sonucunda araçta, Hitit dönemine ait olduğu öğrenilen 2 çömlek, 1 Daet Kadın Figürü Heykeli, 1 minyatür testi, 1 metal para, 1 yeşil cam parçası, 3 metal saç tokası, 2 topuzlu iğne saç tokası ile 1 metal dedektör ele geçirildi.
Araçta bulunan M.D, R.Ö, F.Y ve Ş.Ö isimli şahıslar gözaltına alınırken, olayla bağlantılı olarak da tarihi eserleri 5 bin lira ücret karşılığı sattığı öğrenilen R.U, E.P, A.E ve S.E isimli şahıslar da Çayırhan Beldesinde yakalanarak gözaltına alındı.
Jandarma ekipleri gözaltına alınan 8 şüpheli hakkında "Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı" suçundan yasal işlem yaparak Nallıhan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk etti. Ele geçirilen tarihi eserler de Ankara Müze Müdürlüğüne teslim edildi.
Kaynak: AA