Almanya'nın Afganistan'dan Askeri Malzeme Sevkiyatı

Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin taşınması için Trabzon'da kurulan Lojistik Aktarma Noktası'ndan Almanya'ya üçüncü sevkiyat, limana demirleyen Danimarka bandıralı "Britannia Seaways" isimli gemiye yüklenen askeri araçlarla yapıldı.

Trabzon Limanı'ndan gerçekleştirilen sevkiyatla ilgili basın açıklaması yapan Alman Ordusu Lojistik Komutanı Tümgeneral Hans Erich Antoni, üçüncü geminin limandan ayrılmasıyla Afganistan'dan sevkiyatı planlanan toplam binin üzerinde aracın Almanya'ya naklinin gerçekleştirilmiş olacağını söyledi.

Sevkiyatın istedikleri hız ve şekilde ilerlediğini vurgulayan Tümgeneral Antoni, "Türkiye ve Türk kurumlarıyla işbirliğimiz mükemmel derecede sorunsuz ilerliyor. Zaman zaman görüşmemiz gereken konular olduğunda olabildiğince erken şekilde yetkililerle görüşebiliyoruz. Sevkiyatın ilk başladığı tarihten itibaren geçen sürede bu geminin de limandan ayrılmasıyla Afganistan'daki malzemelerin yarısı Almanya'ya gitmiş olacak. İşlemler çok başarılı şekilde ilerliyor" diye konuştu.

Planlamalarına göre askeri malzeme sevkiyatının belirlenen tarihten önce bitmeyeceğini kaydeden Antoni, geminin bugün hareket edeceğini ve 18 Şubat tarihinde Almanya'nın Emden Limanı'na ulaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Basın mensuplarının gruplar halinde ve koruyucu kask ile yelek giydirilerek alındığı gemiye, 259 askeri araç ve çeşitli malzemelerin yükleneceği bildirildi.

ISAF bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin yer aldığı ilk askeri kargo uçağı, 25 Nisan 2013'te Trabzon'a gelmişti.
Kaynak: AA