'Termal Turizm Merkezi' Güre'de Yatak Kapasitesi Yüzde 60 Artacak

Kuzey Ege'nin termal turizm merkezi olan Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde, inşaatları tamamlanma aşamasına gelen 3 otelin hizmete gimesiyle yatak kapasitesinin yaklaşık yüzde 60 artması bekleniyor.

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin doğa, deniz, dağ, sağlık, termal ve kültür turizmi bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Yaz aylarında bölgedeki yoğunluğun yanı sıra kış mevsiminde özellikle termal otellerin hafta içi günlerde yüzde 60, hafta sonları ve sömestr tatili gibi dönemlerde de yüzde 100 dolulukla hizmet verildiğini dile getiren Saka, Kuzey Ege'nin termal merkezi konumunda bulunan Güre'nin yıldızının her geçen gün daha fazla parladığını anlattı.
Sadece yurt içinden değil, Avrupa ülkelerinden de gelen kişilerin Güre'nin termal sularında şifa aradığını belirten Saka, şöyle konuştu:
"Önce Güre'nin, sonra Edremit Körfezi'nin turizminden gelecek adına çok umutluyum. Bu yıl kış aylarında bölgemizdeki termal tesislerde yüksek doluluk oranına sahibiz. Termal tesislerde hafta sonlarında yer bulunamaz hale geldi. Güre'de 3 yeni termal otel açılıyor. Bu da Edremit Körfezi turizmi açısından oldukça önem taşıyor. İnşaatları tamamlanmak üzere olan otellerin de devreye girmesiyle yatak sayısında yaklaşık bin 500 (yüzde 60) artış sağlanacak ve 4 bine ulaşacak."
Bölgede otel yatırımı yapanların, ileriye dönük kesinlikle kazanacağını vurgulayan Saka, yaklaşık 115 kilometre sahil uzunluğu ve şifa dağıtan termal sularıyla Edremit Körfezi'nin, turizmde hak ettiğini alacağına inandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA