Selçuk'ta Oda Seçimlerinde Hareketli Günler Yaşanıyor

Selçuk Esnaf ve Sanatkar Odası seçimlerine oldukça iddialı hazırlanan İsmail Bağcı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Selçuk'ta Oda Seçimlerinde Hareketli Günler Yaşanıyor
Bağcı; "Şeffaf, dürüst ve paylaşımcı bir yönetim sözü veriyoruz" diyerek, Selçuklu esnaflardan kırmızı listeyi tercih etmelerini istedi.
Hafta sonu yapılacak olan Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığına aday olan İsmail Bağcı ''Yönetimimizle birlikte Selçuk'ta Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığı varmış dedirteceğiz. Esnaf Odası makamı para kazanma ticarethane yeri değil. Esnafımızın sorununa çözüm üretme yeridir'' diyerek seçimde iddialı olduklarını söyledi.

Selçuk esnafının mağduriyetinin hat safhada olduğunu öne süren Esnaf Odası Başkan Adayı İsmail Bağcı; "Selçuk esnafının sahipsiz olduğunu düşünerek ve düzenli bir şekilde yürümediğini düşünerek odaya aday olmaya karar verdim. Ben bugün şunu sormak istiyorum. Vedat kardeşimiz başkan yardımcısıydı, Hayri bey hatalar yaparken siz niye itiraz etmediniz acaba? Yanında iken iyi, ters düşünce kötü, yok öyle... Hayri Bey ve yönetiminin yapmış olduğu hatalara sizde ortaksınız Vedat Bey. Şimdi çıkıp değişim diyorsunuz, hem birlikte çalışacaksın hem değişim diyeceksin. Biz tertemiz bir kadro ile göreve hazırız. Siz Vedat Bey! sıkıntılar varken madem ki yönetimde idin, itiraz edemez miydin? yönetimde ki adam itiraz edemez mi,? sizlerin anlayışında acaba Hayri Bey, Vedat Bey? Ben diyorum değişimin adresi kırmızı listedir. Değişimin adresi biziz diyorum. Ben Esnafın sesini duyurabilmek için aday oldum" dedi.

Bunun bir hizmet etme yarışı olduğuna vurgu yapan Bağcı; "Bu yarış da amacı sadece Selçuk esnafına hizmet etmek için oluşturduğumuz yönetim kurulunu teşkil eden arkadaşlarımızla bir yola çıktık. Sizde takdir edersiniz ki, bir memleketin sivil toplum kuruluşları o memleketin sosyo kültürel ve demokratik şeffaf ticaretinin yapı taşıdır. Dolayısıyla, o taşlar ne kadar sağlam olursa o memleketin ayakta durması da bir o kadar sağlam olur. Esnaf ve Sanatkarlar Odamız ilçemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir. Ama ne yazık ki, ne sosyal yönden nede ekonomik yönden esnaf ve sanatkârlarımızın ufkunu açacak hiç bir proje üretilmemiş nede bir projeye önderlik edilmiştir. İlçemiz esnafı zaman içinde ekonomik yönden kendi içine kapanarak sorunlarına çözüm üretememiş ve de sorunlar bir yumak halinde büyümüştür. Biz bu aşamada inşallah üreteceğimiz projelerimizle bu sorun yumağının çözüm noktasını yakalayacağımıza inanıyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımızla daha yakın münasebetlerle soruları yerinde tespit edip hangi çözümleri ortaya koyacağımızı birlikte projelendireceğiz. Odamızı bu sessizliğinden kurtarmak için gücüne güç katmak için esnafımızın sesini duyurabilmek için, bu göreve talip oldum. Yıllardır ticaret hayatının içindeyim ve sorunlarında farkındayım. Rabbim nasip eder ve esnaflarımızda layık görürse odamızı bulunduğu yerden layık olduğu yere getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Bu noktada ekibi ile birlikte gönüllerini, yüreklerini ortaya koyduklarını, seçim çalışması kapsamında birçok esnaf dostları ile fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Bağcı; "Esnafımızın düşünceleriyle fikirlerimizin aynı doğrultuda olduğunu gördük ve artık Selçuk esnafının doğruyu göreceğinden zerre kadarda şüphe etmiyorum. Bugünde burada inşallah sizlerin desteğini kazandığımız takdirde çok güzel hizmetlere imzamızı koyacağımızı taahhüt ediyoruz. Seçimimizin memleketimize hayırlı olmasını diliyor esnaf sanatkâr arkadaşlarımdan desteklerini bekliyorum" dedi.

Oda üyesi olan esnaf ve sanatkârlara şeffaf, dürüst ve paylaşımcı bir yönetim sözü verdiklerini açıklayan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı İsmail Bağcı; "Amacımız üyelerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik kazanmalarına öncülük etmektir. Bu hizmet kervanında bizlere desteklerinizi bekliyoruz. Alışılmışın dışında; yeniliklere açık, yeni ufuklar, yeni projeler için yapılacak. Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimlerinde Siz değerli esnaf kardeşlerimizin kırmızı listeye desteğini bekliyoruz. Son olarak tüm aday olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Allah hayırlıysa nasip etsin bize bu görevi. Hayırlı değilse nasip etmesin diyorum’’ ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA