Malatya Vergi Dairesi Başkanlığında Görev Değişikliği

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığına vekaleten Cemil Müsevitoğlu'nun getirildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Afyonkarahisar Bolvadin Vergi Dairesi Müdürlüğünden pazartesi günü Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürlüğü görevine atanan Müsevitoğlu (51), Ersin Özkan'ın istifasıyla boşalan Malatya Vergi Dairesi Başkanlığına vekaleten getirildi.

Afyonkarahisar doğumlu Müsevitoğlu'nun Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olduğu ifade edildi. Kocatepe Vergi Dairesi Müdürlüğünde 1986 yılında yoklama memuru olarak göreve başlayan Müsevitoğlu'nun evli ve 3 çocuk babası olduğu kaydedildi.
- Özkan veda ziyaretlerine başladı
Bu arada, görevinden istifa eden Ersin Özkan ise Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'a veda ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaduman, yaklaşık 5,5 yıldır Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Özkan'ın bu süre içerisinde, vatandaşlar, sanayiciler ve esnafla idareyi kaynaştırdığını söyledi.

Özkan'ın yeminli mali müşavir olarak çalışacağını kaydeden Karaduman, "Memleketi Kayseri'ye dönecek. Kendisine bundan sonraki yaşamında sağlık, mutluluk ve başarı diliyoruz" dedi.

Özkan da Malatya'da verginin tahsilinde ve tahakkukunda hemen hemen tüm mükelleflerle yakın ilişkiler içerisinde bulunduklarını belirterek, "Süreci kolaylaştırmaya yönelik her türlü tedbiri almaya çalıştık. Sürekli istişare ve diyalog halinde bulunmaya çalıştık. O anlamda, Malatya'da güzel günlerimiz geçti. Gönlümüzün bir parçası Malatya'da. Malatyalı sayılırız. Bu görevimizi özel sektörde çalışmak üzere noktaladık. Malatya'dan ayrılıyoruz" diye konuştu.

Karaduman'ın şahsında tüm basın mensuplarına teşekkür eden Özkan, "Vergi bilincinin oluşturulmasında siz gazetecilerin de çok büyük katkıları oldu. Bu çalışmalarınız için sizlere de çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bir basın mensubunun, istifasının nedenini sorması üzerine Özkan, "Özel sektörde çalışacağım. Kayseriliyim, memleketimize geçeceğiz. Başka bir sebebi yok. Orada ailemle bir ve beraber olmak üzere gidiyorum. Bizim mesleğimizde özel sektöre geçmek yaygın. Hemen hemen çoğu meslektaşımız, üstadımız belli bir süre sonra özel sektöre geçiyor" yanıtını verdi.

Kaynak: AA