Başkan Özhaseki Özvatan'da Coşkuyla Karşılandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçe, belde ve köyler için milat olarak gördüğü yeni Büyükşehir Kanununu ve bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçelerde gerçekleştireceği proje ve yatırımları anlatmaya devam ediyor.

Başkan Özhaseki Özvatan'da Coşkuyla Karşılandı
Başkan Özhaseki'nin bu seferki durağı Özvatan oldu.
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileriyle birlikte Özvatan'a giden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kermelik köyü girişinde İlçe Başkanı Nurettin Almak, Belediye Başkanı Nihat Çiftci, AK Parti Özvatan Belediye Başkan Adayı Nasip Aksoy ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. 'Efsane Başkan Haseki, Özvatan Kalkınsın Şimdi' pankart ve sloganlarıyla karşılandı. Başkan Özhaseki, sevgi gösterileri arasında vatandaşlarla selamlaştı ve sohbet etti.

Başkan Özhaseki daha sonra kalp ameliyatı geçiren Mehmet Sezer'i ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu ve ardından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Hüseyin Karaahmet'in ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

İlçedeki temas ve gezilerinin ardından "Özvatan Büyükşehir ile Buluşuyor" toplantısına katılan Başkan Mehmet Özhaseki, ilçe, belde ve köylerde hızlı bir kalkınma hamlesi başlatacaklarını ifade ederek, "Önce altyapı ve gecekondulaşmadan başlayarak şehrimize çok büyük yatırımlar kazandırdık. Şimdi sıra ilçelerimize geldi. Şimdiye kadar kanunen buralara yatırım yapma, hizmet getirme yetkimiz olmadığı için elimiz kolumuz bağlıydı. 30 Mart seçimleriyle birlikte bu konuda önümüz açılıyor ve buralara hizmet getirme, yatırım yapma fırsatımız doğuyor" diye konuştu.

Kayseri'ye yapılan yatırım ve hizmetleri anlattığı sunumun ardından Özvatan'da gerçekleştirmeyi planladığı proje ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Özhaseki, eldeki verilere göre ilçenin sürekli geriye gittiğine dikkat çekerek, "Bu geriye gidişi durdurmak için ilçenin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin yerine getirilmesi ve ayrıca geleceğe taşıyacak yatırımların kazandırılması gerekiyor. Bölgede ilk olarak su, kanal ve arıtma tesisi gibi altyapı yatırımlarını bir an önce tamamlamamız gerekiyor. Bu yaz itibariyle bunların yapımına başlarız. Su bedeli konusunda kafalarda soru işaretleri var. Seçimlerle birlikte içme suyu hizmeti bize geçiyor ve tüm köylere suyu 22 kuruştan vereceğiz. Sulamadan ve terfiden doğan elektrik borçlarını da biz üstleneceğiz. Yolları elden geçirerek ilçelerimizi ve köylerimizi çamurdan kurtaracağız. Bölgedeki jeotermal, kale ve tarihi cami gibi turizm değerlerini öne çıkartacağız. Sosyal tesisler ve kültür merkezi ile hem gençlerin hem de ev hanımlarının vakitlerini daha iyi değerlendirmeleri ve birer meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Kurtderesi ve Çağşak'ta mesire alanı yaparak hafta sonları insanlarımızın vakitlerini nezih bir ortamda geçirmelerine imkan sağlarken yol üstüne yapılacak dükkanlarla da yöresel ürün ve lezzetlerin satışına imkan vereceğiz. Doğalgaz'ın ilçeye gelmesi hususunda da üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Ulaşım konusunda ise kısa vadede fiyatta iyileştirme ve araçların şehir içinde ring yapması gibi iki konuyu hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de yaptığı konuşmada Özvatan'ın Nasip Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin hizmetleri ile çok daha yaşanabilir bir yer olacağına dikkat çekti ve alacakları rekor oyla Özvatan'ın AK Partili olduğunu herkese göstereceklerini söyledi.

Programda konuşan AK Parti Özvatan Belediye Başkan Adayı Nasip Aksoy da "Dünyaya örnek hizmetler ortaya koyarak Kayseri'yi cazibe merkezi haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ile kolkola vererek Özvatan'a en güzel hizmetleri kazandıracağız" dedi.

Başkan Özhaseki toplantının ardından yoğun sevgi gösterileri arasında ilçeden ayrıldı ve Küpeli beldesine giderek ziyaretlerde bulundu.
Kaynak: İHA