Mardin'de 50 Yıllık Otelin Yıkımı Tamamlandı

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan ve geçtiğimiz aylarda yıkımına başlanan Cumhuriyet Meydanı'nda ki 50 yıllık Bayraktar Oteli'nin yıkımı tamamlandı.

Otelin yıkımının Mardin'in tarihi görüntüsünün ortaya çıkması açısından çok önemli olduğunu ifade eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu "Şu ana kadar 19 kamu binası olmak üzere toplam 34 betonarme bina yıktık ve asıl hedefimiz 700 beton binayı yıkmaktır. Tarihi Dönüşüm Projesinin amacı, tarihi sit alanında bulunan tarihi dokuyu bozan bütün çarpık yapılaşmayı kentin bütünlüğünü ve özgünlüğünü bozan, görsel kirliliğe neden olan eklentileri ortadan kaldırmaktır" dedi.

Tarihi Dönüşüm Projelerinin tüm dünya'nın her yerinde uzun soluklu ve zamana yayılan projeler olduğunu ifade eden Ayanoğlu şunları söyledi:
"Mardin'in geleceği adına Tarihi Dönüşüm Projesi çok önemlidir. Hedefimiz Mardin'e yılda 5 milyon turistin gelmesidir.Bu hedefin gerçekleşmesi için mutlaka UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmemiz lazım.Altyapı ve üstyapı çalışmalarında çok önemli bir mesafe kaydettik. Bu projenin kesintiye uğramadan devam etmesi gerekir.Bizim dönemimizde ağır ve meşakkatli işlerin tamamı bitirildi.Mardin'in 60 yaşındaki altyapı şebekesi yenilendi.Sokaklarımızın tamamı tarihi dokuya uygun kayrak taşıyla kaplandı.Şu an Mardin sokakları film platosunu andırıyor.Mardin Birinci Cadde'de 640 dükkanın cephe iyileştirme çalışmaları devam ediyor.9 Milyon Avro kaynak ayrılan bu proje Eylül 2014 tarihinde tamamlanacak."
Kaynak: AA