Hastaneler Otel Standardında Hizmet Verecek

Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Hastaneleri Birliği yönetim sisteminin getirilmesinin ardından hastanelerde daha kaliteli hizmet verilmesi için Hasta Bakım Hizmetleri ve Sağlık Otelcilik Müdürlüğü birimi kuruldu.

Hastaneler Otel Standardında Hizmet Verecek

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta Bakım Hizmetleri ve Sağlık Otelcilik Müdürlüğü’ne Esengül Yıldırım getirildi.

Hastane yöneticisine bağlı olan Hasta Bakım Hizmetleri ve Sağlık Otelcilik Müdürlüğü, sağlık personeli dışındaki tüm çalışanlardan sorumlu olacak.

Hasta Bakım Hizmetleri ve Sağlık Otelcilik Müdürlüğü’ne Esengül Yıldırım, hastanelerdeki yatak sayısı 300’ü geçen illerde bu müdürlüğün kurulduğunu belirterek, “Sağlık Bakanlığının uygulamaları içerisinde geliştirdiği sistemlerden birisi hastanelere otelcilik sistemini getirmek. Hastanelerden hizmet alan hastaların kapıdan girdikleri andan itibaren, hastanede yapılması gereken tüm işlemlerin hastane çalışanları tarafından yapılarak takip edilmesi, hasta ve hasta yakınlarına daha iyi hizmet sunulması için kuruldu. Diğer bir kuruluş nedeni de hasta ve hasta yakınlarının gerçekten bir otel standartlarında, ev ortamında ki gibi rahat hissetmeleri için kuruldu. Otopark, bahçe, kantin, karşılama ve yönlendirme, temizlik hizmetleri, mutfak ve yemekhane hizmetleri, güvenlik, çamaşırhane, poliklinik veri hizmetleri olmak üzere sağlık personeli dışındaki tüm hizmetlerinin sorumluluğu bu birim tarafından koordine ediyor” dedi.

Kaynak: İHA