Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'da Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin Türkiye için çok anlamlı olduğunu ancak bölge için apayrı bir anlamının bulunduğunu belirterek, sürecin insanların gündelik hayatında çok ciddi bir değişim meydana getirdiğini söyledi.

Bakan Yılmaz, Sur ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek taziye evlerini ziyaret etti. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Yılmaz, Hür Dava Partisi'nin (Hüda-Par) seçim bürosunu da ziyaret ederek hayırlı ve barış içinde geçen bir seçim diledi.
Bir gazetecinin çözüm sürecine yönelik sorusu üzerine Yılmaz, çözüm sürecinin Diyarbakır ve bölgede ekonomi, demokrasi ve huzur alanında alanında olumlu yansımalarını gördüklerini, bu atmosferin sadece belli ortamlarda değil, sokakta da hissedildiğini belirtti.

Yılmaz, "Çözüm süreci Türkiye için anlamlı ama bunun bölge için apayrı bir anlamı var. İnsanların gündelik hayatında çok ciddi bir değişim meydana getirmiş. İnsanları rahatlatan, özlemle beklenen bir süreçti. İnsanlarımız bu sürecin tadını artık gerçekten alıyor'' diyen Yılmaz, seçim sürecinin de bu ortamda geçmesini diledi.
Gazetecilerin ''son süreçte bölgenin Türkiye'de gerçekleşen olaylara karşı tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Yılmaz, çok sorumlu bir duruş olarak gördüğünü, bölgede yaşayan insanların biraz da yaşadıklarının etkisiyle siyasi bilinci yüksek bir toplum haline geldiğini aktardı.
Bölge insanının birçok krizden, badireden ve sıkıntıdan geçerek aslında neyin ne olduğunu çok daha hızlı fark eden bir toplum haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:
''Türkiye'nin geçtiği süreçlerde de bu toplumun olup bitenleri hızlı bir şekilde algıladığına inanıyorum. Gerçekten sorumlu bir tutum gösterdiklerine inanıyorum. Türkiye'nin istikrarını bozmaya ve çözüm sürecini sabote etmeye çalışanlara karşı özellikle bu bölgemizdeki insanımız dik bir şekilde duruyor. Çözüm sürecinden ve Türkiye'nin istikrarından yana bir tavır ortaya koyuyor. Türkiye'de ezici bir çoğunluk barıştan, çözümden, huzurdan yana ve buna yönelik tehditleri hemen algılıyor ve bunlara karşı da gerekli en güzel tavrı gösteriyor. 30 Mart seçimlerinde de bu tavrın sandıklara yansıyacağına inanıyorum."
Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti Sur Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt'un seçim bürosuna geçerek, partililerle bir araya geldi.
Yılmaz, burada da yaptığı konuşmada da kim gölgelemeye kalkışırsa kalkışsın AK Parti hükumetleri boyunca Türkiye'de çok önemli gelişmelerin yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Türkiye'nin, bu bölgemizin geldiği yer belli. Allah korusun 90'lı yıllardaki hükumetlerin 2000'li yıllarda da devam ettiğini bir düşünün o eski zihniyetin, Türkiye zihniyetinin devam ettiğini düşünün. Şimdi bu bölgelerimiz nasıl bir durumda olurdu. Yoksulumuz, yollarımız, hastanelerimiz ne durumda olurdu. Bunları sizin vicdanınıza ve takdirinize bırakıyorum."
- "Tecrübeli bir hükumetiz güçlü bir liderimiz var"
Yılmaz, 17 Aralık ve sonrasındaki süreçle yeniden bir oyun hazırlandığını işaret ederek, bir takım tuzaklarla Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını, istikrarına, çözüm sürecine, barışa, huzura ve giderek güçlenen Türkiye'nin ekonomisine saldırıldığını aktardı.
Bunlara fırsat vermeyeceklerini dile getiren Yılmaz, ''Biz artık çok tecrübeli bir yönetimiz. Tecrübeli bir hükumetiz, güçlü bir liderimiz var. Allah'ın izniyle bu son yapılan tuzaklar da sandıktan en güzel cevabı sizden alacak. Artık kardeşle kardeşin kavgası bitti. İnşallah tam anlamıyla da bitecek. Provokasyon yapmaya çalışanlar var ama halk kardeşliğin tadını iyice aldı" diye konuştu.

Merkezi hükumet olarak Diyarbakır'a çok hizmet ettiklerini anlatan Yılmaz, fakat artık yerel yönetimde de Diyarbakır'a daha fazla hizmet etmek istediklerini sözlerine ekledi.
Bakan Yılmaz, partisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Sur Belediyesi Başkan adayı Abdurrahman Kurt, Bağlar Belediye Başkan adayı Alaattin Parlak, Kayapınar Belediye Başkan adayı Zülküf Güreli ve Yenişehir Belediye Başkan adayı Sebğetullah Seydaoğlu'nun seçim bürolarını da ziyaret etti.
Yılmaz, daha sonra GAP İdaresi Gençlik ve Kültür Evi'nin açılışını yaparak burada incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA