Fransız Savunma & Havacılık Temsilcileri Esbaş'ta

Fransız Savunma ve Havacılık Sanayicileri (GIFAS) üyeleri, 28 Şubat Cuma günü ESBAŞ ile HUKD-Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'ni ziyaret etti.

Fransız Savunma & Havacılık Temsilcileri Esbaş'ta
Savunma ve Havacılık sektöründe, Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için Türkiye’de bulunan ve sektöre farklı alanlarda girdi sağlayan 12 firma temsilcisinin bulunduğu heyete, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği üyeleri de eşlik etti.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Savunma Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği öncülüğünde ve Savunma Sanayi İhracatçılar Birliğinin destekleri ile 25-27 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen "Türkiye-Fransa Savunma ve Havacılık Endüstri Günü ve İşbirliği Görüşmeleri" etkinliği kapsamında İzmir’e gelen heyet, ESBAŞ ziyaretleri kapsamında Ege Serbest Bölgesi ve HUKD ile ilgili detaylı bilgi aldı.

GIFAS KOBI Grubu Direktörü Bernard Espannet ile önemli havacılık kümelerinden Aerospace Valley Uluslararası İlişkiler Müdür Yardımcısı Thilo Schonfeld'in de arasında bulunduğu Fransız heyet, Ege Serbest Bölgesi ziyareti esnasında bölgede faaliyet gösteren ve GIFAS üyesi olan FTB -Lisi Aerospace firmasını da ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Ege Serbest Bölgesinde havacılık sektörünün son yılların en hızlı büyüyen sektör olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren heyet yetkilileri, ESBAŞ’ı ve HUKD’u sektöre sağladıkları katkılardan dolayı tebrik ederek, olumlu izlenimlerle bölgeden ayrıldı.
Kaynak: İHA