Bakan Yılmaz, Diyarbakır’da Seçim Bürosu Açılışına Katıldı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da AK Parti Sur ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı.

Bakan Yılmaz, Diyarbakır’da Seçim Bürosu Açılışına Katıldı
Bakan Yılmaz, “17 Aralık ve sonrasındaki sürece baktığımızda yeniden bir takım oyunlar oynanılıyor. Yeniden bir takım tuzaklar kuruluyor. Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar, Başbakanımıza, ülkenin istikrarına, çözüm sürecine, barışa huzura saldırıyorlar” dedi.


Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt’un seçim bürosu açılışına katıldı.

Beraberindeki AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, SKM Koordinatörü Sabri Balaman, Sur Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altın Altaç ile Suriçi’nde esnaf ziyareti düzenleyen Bakan Yılmaz, güzergahı üzerinde bulanan Hüda-Par’ın seçim bürosunu da ziyaret etti. Esnaf ziyareti ardında Saraykapı semtinde bulanan AK Parti’in seçim bürosunun açılışına katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmasında, bir takım odakların çözüm sürecine saldırdıklarını söyledi.

Bakan Yılmaz, yeni Türkiye’nin her geçen gün büyüdüğü anlatarak, büyümeyi engelleyenler fırsat vermeyeceklerine vurgu yaptı. Yılmaz, “İnşallah 30 Mart’ta Abdurrahman Kurt ile birlikte AK Parti’nin zaferini hep birlikte kutlayacağız. Türkiye, çok önemli gelişmeler sağladı, büyük değişimler yaşandı. Kim ne derse desin, kim gölgelemeye çalışırsa çalışsın. Türkiye’nin ve bölgemizin geldiği yer bellidir. Son 10 yılda AK Parti, büyük değişiklikler yaptı. Demokrasi, insan hakları, temel haklar alanında büyük adımlar attı. İnsan odaklı bir kalkınma anlayışı, siyaseti içinde büyük değişiklikler yaptı. Bunun önüne engel koymaya çalıştılar. Gördüğümüz görmediğimiz çeşitli yöntemlerle, oyunlar, tuzaklarla bunun önünü kesmeye çalıştılar. O eski Türkiye devam etsin, kardeş kavgası yaşansın, fakirlik yoksulluk devam etsin diye ellerinden geleni yaptılar. Çünkü bir takım dar grup maalesef bunlardan rant elde ediyordu. Rekabetin olmadığı yerde, halkın üstünde kolayca para kazanma yollarını kullanmaya çalışıyorlardı. Fakat bugün, çok farklı bir Türkiye var. Bu yeni Türkiye, her geçen gün daha da güçlenecek. 17 Aralık ve sonrasındaki sürece baktığımızda yeniden bir takım oyunlar oynanılıyor. Yeniden bir takım tuzaklar kuruluyor. Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar, Başbakanımıza, ülkenin istikrarına, çözüm sürecine, barışa huzura saldırıyorlar. İnşallah bunlara fırsat vermeyeceğiz. Biz artık çok tecrübeli bir yönetimiz. Güçlü bir liderimiz var. Allah’ın izniyle, bu son yapılan tuzaklar da, sandıklarda en güzel cevabı sizden alacak” dedi.

“30 MART GÜNÜ MİLLATTIR”
Daha sonra söz alan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 30 Mart günü kendileri için bir milat olduğunu dile getirdi. Altaç, “Geçmiş 15 yıllık süreçte Diyarbakır’da yaşanan yerel sıkıntıların sonlanması anlamında bizim için 30 Mart günü çok önemlidir. Biz Diyarbakır’ın hak ettiği yaşam koşullarını oluşturmak, şehircilik mimari anlamında gerekli çalışmaları yapmak için bütün kadrolarımızla hemşehrilerimizin huzurundayız” dedi.

“YÜZ YILLIK BİR YOLDAN YÜRÜYEREK GELİYORUZ”
Altaç’ın ardından söz alan AK Parti Sur Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, yüz yıllık bir yoldan yürüyerek geldiklerini anlatarak, bu halka adalet ve hizmet borçlarının olduğunu söyledi.

Kurt, “Milletini kendine kul etmiş, haklarını görmediği, vatandaş olarak sadece sorumluluk yüklediği ve kendisini devletin bekası için meta olarak baktığı bir vatandaşlıktan, haklarını özgürlüklerini isteye isteye, 1924’ten, tek partili dönemden, İskilipli Atıf’lardan, Şeyh Said’lerden, İstiklal Mahkemelerinden, Menderes’lerden, Özal’lardan, Erbakan’lardan yürüye yürüye özgürlüklerine ulaştı. İnancımızı kaybetmedik, kimliğimizden vazgeçmedik. Onları avucumuzda, yüreğimizde tuta tuta, acılarımızın içerisinde yoğurarak bugünlere geldik. Ve Allah’ın izniyle bizleri bugünlere getirenleri yalnız bırakmayacağız. Biz, yarası olan herkesin merhemi olmaya geldik. Kimseyi yenme gelmedik. Herkesi kucaklama, dertlerinin dermanı olmaya geldik. Bizim için bu şehirde acı çeken herkese, hizmet ve adalet borcumuz var” diye konuştu.

"SURİÇİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ise, yönetime geldiklerinde en büyük projeleri arasında yer alan Suriçi Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçireceklerini ifade etti.

Ensarioğlu, “Bu kentin tarihi, kimliği, hafızası Suriçi’dir. Ne hazindir ki, bunca belediyeler geldi gitti, Suriçi, Türkiye’nin en kıymetli yeri olması gerekirken, dünyanın önemli tarihsel mirası olan bu kent, bu surlar bu halde mi olmalıydılar. İnsanlarımız bu surların içinde böyle yaşamamalı. Maalesef bugüne kadar, halkımızın destek verdiği, kendisine hizmet etsin diye oy verdiği insanlar, bırakın bu kente hizmet etmeyi yapılması istenilen çalışmalara bile engel oldular. Bizim böyle bir anlayışımız yok. Bizim kavga, gürültü ve huzursuzlukla işimiz olmaz. Bizim barışla, birlikle, beraberlikle, hizmetle işimiz olur. Abdurrahman Kurt kardeşimle birlikte, desteğinizi aldıktan sonra en büyük projemiz olan Suriçi’ndeki çalışmaları hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA