Şehir Dışı Hız Cezalarında Hakkari Birinci

Emniyet Genel Müdürlüğü, şehir içi ve bölge trafik birimlerince ülke çapında kesilen radar cezalarının sonuçlarını açıkladı.

Şehir Dışı Hız Cezalarında Hakkari Birinci
Şehir dışında yazılan hız cezalarında birinci il olan Hakkari’de trafik polisleri kış aylarında da denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Kış şartlarının çetin geçtiği Hakkari’de kış lastiği ve emniyet kemeri takma oranlarının artırılması, vatandaşların aşırı hız yapmamaları için Hakkari Bölge Trafik ekiplerinin denetimleri aralıksız sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün önceki gün açıkladığı verilere göre Hakkari, şehir dışında yazılan hız cezalarında ülke genelinde birinci il oldu.

Yüksekova ilçesinin girişinde denetim yapan polis ekipleri; kış lastiği, emniyet kemeri ve hız denetimi yaptı. Emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür eden trafik polisleri, araçların kış lastiklerini kontrol etti. Aşırı hız yapan sürücülere ceza kesen trafik polisleri, zaman zaman eksi 15 dereceye kadar inen hava sıcaklığına aldırış etmedi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Suat Doğan, 2013 yılı içerisinde yaptıkları uygulamalarda sürücülere 1 milyon TL para cezası kestiklerini belirterek, “Sadece Yüksekova ilçemizde 1 yıl içerisinde 14 bin emniyet kemeri kontrolü yaptık ama bunu ceza yazmak maksadıyla değil insanlarda trafik bilincini oluşturmak için yapıyoruz. Hava şartlarına göre radar uygulamalarımızı da sürdürüyoruz. Zaman geçtikçe insanlarda trafik bilinci oluşuyor. Gün geçtikçe yazdığımız cezalarda düşüş oluyor. İnsanların bilinçleri de artıyor” dedi.

Soğuk havaya rağmen Hakkarili vatandaşların güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için görevlerini yaptıklarını belirten Doğan, “Yüksekova’da kış mevsimi çok çetin geçiyor. Sürücülere yaptığımız ikazlar sonucunda neredeyse artık tüm sürücüler kış lastiği kullanıyor. Kış lastiği takmak, yoldaki kayganlığı önlemek için çok önemli. Malum Yüksekova soğuk bir memleket ve yollarımız sürekli buzlu. Karayolları ekipleri her zaman tuzlamayabiliyor. Daha az kaza, daha az ölüm olsun diye illa ki kış lastiği uygulaması şart. Biz gizli buzlanmaya karşı sürekli Karayolları Şube Şefliğine bilgi veriyoruz, onlar da tuzlama yapıyor. Bazı sürücüler bu gizli buzlanmayı gördükleri halde havaların sıcaklığına aldanarak yaz lastiği takıyor. Kış lastiği takmayanlara ve emniyet kemeri takmayanlara 80 TL para cezası kesiyoruz” dedi.

Trafik denetiminde görev yapan trafik polisi memurları Ünsal Erdem ve Garip Çeker de Yüksekova ilçesinde görev yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, ellerinden geldiğince sürücülerde trafik bilincini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: İHA