Çanakkale'de Sosyal Sorumluluk Projelerine Yoğun Destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı ve Eğitim Kooperatifi (ESBAV) Müdürü Öğretim Görevlisi Abdullah Berçin, "Çanakkale halkı sosyal sorumluluk projelerine büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Berçin, yaptığı açıklamada, vakıf tarafından başlatılan "Eğitime Destek Odası", "Bir Öğrenci de Sen Okut", "Mavi Kapak" gibi kampanyalarla ihtiyaç sahibi kişilere destek olunduğunu belirtti.

Kampanyalara büyük destek aldıklarını ifade eden Berçin, şunları kaydetti:
"Kooperatifimizin desteğiyle vakfımız bünyesinde eğitime destek odasını oluşturduk. Bu kampanya sayesinde hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yatak, battaniye, giyecek, ayakkabı gibi öğrencilerin evde barındırabileceği her türlü eşyayı bir odada topladık. Özellikle bu kampanyaya çok fazla ilgi gördük. İnsanlarımız evinde kullanmadığı eşyaları, kullanılabilir durumda olan her şeyi adeta yarış halinde bize getirmeye başladı.

Gelen öğrencilerimiz buradan istifade etmek suretiyle ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu kampanya ile 2013 yılında 154 öğrencimizin ev ihtiyaçlarını bu kampanya sayesinde karşılamış olduk."
Berçin, düzenlenen kampanyaların süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA