Aydın Orman İşletme Müdürülüğü’nde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışmalarına Başlandı

Ülke genelinde 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren, 50 ve üzerinde kişinin çalıştığı yerlerde zorunlu olan 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında kurum ve kuruluşlar çalışmalarına ve eğitimlere başladı.

Aydın Orman İşletme Müdürülüğü’nde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Çalışmalarına Başlandı

Yasa gereği Aydın’da kurulan Ayyıldız Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), Aydın ve çevre illerinde özel ve resmi kurumlara hizmet vermeye başladı.

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü Salonu’nda İşletme Müdürü Hasan Kalmaz’ın başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına, müdür yardımcısı, müdürlük merkez şefi, işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, muhasebe müdürü, işçi ve memur sendika temsilcilerinden oluşan iş sağlığı ve iş güvenliği kurulu üyeleri katıldı.

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanındaki hizmet binalarında durum tespiti yapan Ayyıldız grup iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimi mevcut durum analizi yaparak rapor oluşturdu. Ayyıldız Grup Kurucusu ve Genel Müdürü Muharrem Demirbilek’in de katıldığı, Aydın Orman İşletme Müdürü Hasan Kalmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda, kurum merkez binaları ve çevre birimlerinin mevcut durumu masaya yatırıldı. İş kazaları, meslek hastalıkları ve işle ilgili hastalıklar için alınacak önlemler konuşuldu. Toplantıda, İş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili alınması gereken tedbirler ve önlemler kurulca karara bağlandı.

“KÜÇÜK TEDBİRLER BÜYÜK FELAKETLERİ ÖNLER”
Ayyıldız Grup Aydın şube müdürü ve İş güvenliği Uzmanı Hüseyin Ayaz, “Tüm kamu çalışanları, çeşitli kurum ve kuruluşlar, vatandaşlara sayısız hizmet vermektedir. Ancak, büroda görev yapan personelden, atölyeye, araziden, şoförlüğe kadar, sayısız alanlarda görev yapan çalışanlar için; işyerlerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini tehdit eden birçok unsur bulunmaktadır. Bizim görevimiz, herhangi bir alanda ve zamanda oluşabilecek tehlikeler için önceden tedbir alınmasını sağlamak ve oluşabilecek kaza ve hastalıkları önlemek amacıyla gerekli çalışmaları yapmaktır. İş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yapılan bilimsel araştırmalara göre, iş güvenliğinde alınacak önlemlerin maliyeti, olası bir kaza veya meslek hastalığının gerçekleştikten sonraki maliyetinin yaklaşık beşte biri kadar olduğu kanıtlanmıştır. Bir diğer anlamda, önlemenin ödemekten daha ekonomik ve insancıl olduğu bir gerçektir” diye konuştu.

Kurum olarak en önemli önceliklerinin ‘İnsan Sağlığı’ olduğunu belirten Ayyıldız OSGB işyeri hekimi Burhan Bozkurt ise “Bu düşünceden hareketle işe giriş muayeneleri, periyodik kontroller ve eğitimler planlanarak ilerleyen süreçte uygulanacaktır” dedi.

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü’nde bundan sonra periyodik olarak çalışmaların devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA