'Ailedeki Şiddetin Nedenleri ve Boyutları” Semineri

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilişinin 88. yıldönümü dolayısıyla “Ailede Şiddetin Nedenleri ve Boyutları" konulu seminer verildi.

'Ailedeki Şiddetin Nedenleri ve Boyutları” Semineri

Seminere, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkan Yardımcısı Avukat Ayşegül Karakayiş ve Uzman Psikolog Ünal Ötgen konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar kanunen nelerin şiddet sayıldığını, şiddetin çeşitlerini şiddete maruz kalındığında ise hukuki olarak alınması gereken tedbirler ve psikolojik destekle ilgili yapılması gerekenleri anlattılar.

Uzman Psikolog Ünal Ötgen, insanların psikolojik ve atalarından gelen bilinç altlarında bulunan töre, gelenek ve görenek nedenlerine bağlı olarak psikolojik, sözle ve dayak şeklinde şiddet uyguladıklarını belirtti.

Av. Ayşegül Karakayiş ise şiddete maruz kalanların ekonomik, duygusal olarak etkilendiklerini sosyal paylaşım sitelerinin de şiddete yol açabileceğini ifade etti

MHP İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen seminere Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İlçe Başkanı Şerif Türker ve kadınlar katıldı.

Kaynak: İHA