Thk'nın Kuruluşunun 89'uncu Yıl Dönümü Lüleburgaz'da Kutlandı

Türk Hava Kurumu (THK)’nun kuruluşunun 89’uncu yıl dönümü Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kutlandı.

Thk'nın Kuruluşunun 89'uncu Yıl Dönümü Lüleburgaz'da Kutlandı

Hükümet Konağı önünde düzenlenen kutlama törenine Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi Başkanı İrfan Hüner, Sayman Hasan Aktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Kurnaz, Necmi Aktaş, Genç Kanatlar Oluşumundan İrem Gülmez, Eylül Çoğu, Mehmet Kırcı ve İsmail Can Çavdar katıldı.

THK Başkanı İrfan Hüner, Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, THK'nın, Cumhuriyetin ilk çeyrek yüzyılında Atatürk’ün önderliğinde ve halkın olağanüstü desteğiyle kurulduğunu anımsatarak,"89 yıllık bu güzide Cumhuriyet Kurumunun Lüleburgaz Şube Başkanı olmaktan büyük onur duyuyorum. Bugün Türk Havacılığı, askeri boyutuyla, sivil havacılığıyla, uluslararası ortamda ve bölgemizde güçlü ve saygın bir konuma sahipse, Türk Hava Kurumu’nun katkılarını anımsatmak, hakkımız ve gururumuzdur. Bu vesileyle Türk Hava Kurumu ve Türk Havacılığı uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, emeği geçenleri saygıyla anıyorum" dedi.

Kurumun, özellikle 2009 yılından itibaren çok sayıda önemli projeyi başarıyla hayata geçirdiğine değinen Hüner, "Genel Başkanımız Osman Yıldırım, yönetim, denetim, disiplin, yüksek istişare kurulu üyeleriyle biz şube başkanları, geçmişteki başarıların, geleceğe taşınması için çok radikal kararlar aldık ve kurumumuz tarihinde yeni bir sayfa açtık. Uygulamaya başladığımız etkin sistem sayesinde giderlerimizi minimum düzeye çekmemize rağmen havacılık faaliyetlerimizden asla ödün vermedik. Daha çok gencimiz havacılıkla tanışsın, uçmayı öğrensin, havacılık disiplini kazansın, ülkesine- milletine bağlı iyi insan olsun diye gece gündüz çalıştık ve bunu başardık. 5 yıl gibi kısa sürede kurumumuz 300 binin üzerinde gencimize havacılık eğitimi verdi. Kurum olarak ülkemizde havacılık alanında nitelikli iş gücü yoktur diyerek bu sorunu kabullenmedik. Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay üniversitesini 2011 yılında hayata geçirdik ve son olarak geçen hafta içinde İzmir Ulaştırma Fakültemizi de hizmete açtık. Böylelikle Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 4 fakülte,3 enstitü ve 2 Meslek Yüksek Okulu ile ülkemiz havacılığına önemli bir ivme kazandırdı. Milli bütçeden doğrudan pay almayan kurumumuz, halkımızdan gelen yardımlar ve havacılık alanında elde ettiği gelirler ile havacılık eğitimi vermek için bütün imkanlarını zorlamaktadır. THK, havadan yangın söndürme imkanı ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ve halen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal kurumdur. Havadan yangın söndürme kabiliyetimiz her geçen gün daha da güçleniyor. Ülkemiz ormanlarını yangınlardan korumak için canları pahasına görev yapan ateş savaşçılarımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın emrinde görevlerine devam ediyor. 17 helikopterimizle ülkemiz insanlarına Sağlık Bakanlığımız yönetiminde şifa dağıtmaya devam etmekteyiz ve bunu yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Biz Türk Hava Kurumu olarak, Atatürk’ün dediği gibi İstikbali göklerde aramaya devam ediyoruz. 2014 yılında, kendi kurumumuzun 89’uncu kuruluş yılında inanıyoruz ki Türk Hava Kurumu uçak fabrikası tüm halkımıza, devletimize ve milletimize görüm vermiş herkesin gururlanacağı, iftar edeceği uçağını üreterek göklerdeki hak ettiği yeri alacaktır. Bu yıl da Türk Hava kurumunu izlemeye devam ediniz” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA