Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışma hayatı ve sosyal güvenlikle ilgili düzenlemeye ilişkin, "Biz taslağı Başbakanlık'a gönderdik, son bir değerlendirme Başbakanlık'ta yapılacak" dedi.

Ankara'nın Bahçelievler semtinde restoran açılışına, Bakanlıktan yürüyerek gelen Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Faruk Çelik, çalışma hayatı ve sosyal güvenlikle ilgili çalışmalara ilişkin bakanlıklar arası görüşmelerin uzun zamandır devam ettiğini söyledi.

Düzenlemenin her maddesinin önem arz ettiği veya geniş kitleleri ilgilendirdiği için uzlaşmanın kolay olmadığını belirten Çelik, şöyle konuştu:
"Uzlaşmak, bir noktaya taşımak kolay değil ama bir noktaya geldik. Biz taslağı, Başbakanlık'a gönderdik. Son bir değerlendirme Başbakanlık'ta tekrar yapılacak. Ondan sonra Genel Kurul'a, komisyonlara gelir ama Meclis takvimi çerçevesinde muhalefet partileri ile uzlaşma olursa ki onu da deneyeceğiz. Kısa süre içinde netice alma imkanı olursa seçimden önce olur ama şu andaki takvime göre seçimden önce gerçekleşmesi uygun bulunuyor. Ama uzlaşı olur ise 1-2 saatlik iştir."
İçerikle ilgili bir şey söylemeyi doğru bulmadığını belirten Çelik, şunları kaydetti:
"Meclis'e sevk edildiği anda ki tablo doğru olandır. Şu anda yapılan değerlendirmelerin bir çoğu 'doğru' diyebileceğimiz değerlendirmeler değil. Çünkü çok afaki değerlendirmeler var. Ama biz vatandaşlarımızın, tüm kesimlerimizin sorunlarını biliyoruz, peyderpey de onların çözümü konusunda yasal düzenlemeleri getiriyoruz. Şimdi bu düzenlemede belli kesimlerin sorunlarını çözümlemeye dönüktür. Kesinleşmesi Bakanlar Kurulu'ndan, Meclis'e sevkiyle ancak konuşabileceğimiz konulardır. Yani bizim bakanlık olarak sosyal tarafların görüşlerini bir araya getirerek yaptığımız çalışmanın, Bakanlar Kurulu'nda karşılık bulması halinde net şeyler söylemek daha doğru olur."
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de açılışa katıldı.

Kaynak: AA