Ak Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Edebali Açıklaması

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım bir sanayi kenti. Yıldırım'da bir konfeksiyon merkezi kurmak istiyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Edebali, AK Parti'nin kuşatıcı siyaset anlayışını yerel yönetişim anlayışıyla Yıldırım'da sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yerel yönetişim anlayışının, vatandaşların belediyenin karar aşamalarında etkili olduğu bir yönetim anlayışı olduğunu belirten Edebali, bu nedenle vatandaşla iç içe olduklarını ifade etti.

Edebali, Yıldırım'ın 69 mahallesinde sorunlarla ve ihtiyaçlarla ilgili anket çalışmaları yaptıklarını dile getirerek, "Yıldırım'da artık rutinin dışına çıkıp farklı bir planlama yapmamız lazım. Bursa, son 20-30 yılda yoğun göç, nüfus artışı, sanayinin gelişmesi dolayısıyla plansız büyüme ile karşı karşıyadır. Mühendislik bakış açısıyla Bursa'yı ve Yıldırım'ı yeniden ele almamız, kurgulamamız lazım. Eğer şehrimizi geleceğe taşıyacaksak şehirlerimizi planlamamız lazım. Plansızlığın olduğu yerde sektörler arasında kargaşa olur" dedi.

Edebali, hükümetin çıkardığı Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilçeyi yeniden kurgulamak istediklerini, vatandaşın rızasını ve onların mağdur olmayacağı bir dönüşüm yapacaklarını aktardı.
Projeleri hakkında bilgiler veren Edebali, Yıldırım'ın ciddi bir sanayi potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Vişne Caddesindeki birkaç esnafın bir araya gelerek ortaya koyduğu üretim inancı, bugün Türkiye'nin bebe giyim ihracatında yüzde 70'ini karşılayan bir potansiyele ulaştı. Vişne Caddesi esnafının çalışmasından ilham alarak Yıldırım'ı kurgulayabiliriz. Yıldırım bir sanayi kenti. Yıldırım'da bir konfeksiyon merkezi kurmak istiyoruz. Hem istihdamı geliştirmek hem de buradaki üretim yapan esnafımızın işlerini daha da geliştirmek adına bu merkezde bir Ar-Ge birimi kurulabilir. Moda çalışmaları veya defilelerin yapılacağı sahneler olabilir" şeklinde konuştu.

AA Bölge Müdürü Kamuran Akkuş ise Edebali'ye, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Kaynak: AA