Chp Bornova Belediye Başkan Adayı Olgun Atilla Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu partisinin Bornova Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila’nın aday tanıtım ve seçim ofisi açılışına katıldı.

Chp Bornova Belediye Başkan Adayı Olgun Atilla Açıklaması

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu ile çok sayıda partili ve yurttaşın katıldığı törende konuşan Kocaoğlu, “Siyaset, para kazanmak için yapılmaz. Siyaset, eşi dostu hısım akrabayı zengin etmek için yapılmaz. Siyaset insana hizmet için yapılır. Siyaset, partiyi yüceltmek için yapılır. Bana güvendiniz, 2004 yılında beni Bornova Belediye Başkanı seçtiniz. 2,5 ay sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldum ve 10 yıldır bu görevimi sürdürüyorum. Bu süre içinde hiçbir Bornovalı hemşehrimin yüzünü yere baktırmadım, adaletten ayrılmadım. Hep mazlumun, mağdurun ve halkın yanında oldum. Bu bayrağı ölünceye kadar aynı ilkelerle yaşamamı sürdüreceğim” dedi.

Başkan adaylarına CHP Genel Merkezi’nin karar verdiğini hatırlatan Kocaoğlu, “Parti organlarımız bir karar veriyor. Belediyecilik zor iş. Kafanı duvara vura vura sabaha kadar uykuların kaçarak, çalışıyorsun. Yapamadıkların karşına sıralanıyor. Siyasette en zor işi, belediye başkanlığında gerçekleştiriyoruz” dedi.

Açılışta konuşan Atila, “Sosyal belediyecilik anlayışının hakim olacağı gün yaklaştı. Bu yolda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi, CHP’nin yeni yüzlere, gençlere ve kadınlara ihtiyacı var. Biz bunu biliyoruz ve diyoruz ki: Bornova, ilçe başkanımız ve bütün örgütümüzle birlikte Türkiye’ye örnek olacak. Sevgi kazanacak, Özgürlük kazanacak, Barış kazanacak, Halkın dediği olacak. Bize inanın, bize güvenin”dedi.

“BORNOVA BİZİM EVİMİZ”
Sosyal belediyecilik anlayışlarını projelerle kurguladıklarını belirten Atila, “Yeter ki insanlar inanç ve umutlarını içlerinde taşısınlar. Biz bu yola çıktığımızda, plan ve projelerimizi en ince ayrıntısına kadar; sosyal belediyecilik anlayışı ile kurguladık. İçimizde taşıdığımız inanç, bize hem güç verdi hem de bize öncülük etti. Biz Mevlana’nın şu sözüne inandık: “Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” Biz adımlarımızı eleştirilere açık, insanlarla düşüncelerimizi paylaşarak attık. Ne başkalarını dışladık ne dışlanmalarına izin verdik. Biz, Bornova bizim evimiz dedik, hizmet için yola koyulduk” diye konuştu.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
CHP İl Başkanı Ali Engin, ise “30 Mart’ta tarlalarımızın tekrar ekilebilmesi, fabrikaların çalışabilmesi, özgür basın ve gençlerimizin iş bulabilmesi için sandığa gidin. 2 kadın belediye başkan adayımız ve genç adaylarımız var. 90 yıllık çınar yenilenerek yoluna devam edecek Türkiye’ye umut olacak. İnanıyorum ki, yüzde 65 oy oranı ile Aziz Kocaoğlu’nu ve Olgun Atilla’yı belediye başkanı yapacaksınız” dedi.

Kaynak: İHA