Bulgaristan'da Camiye Saldıranlar Cezalandırıldı

Bulgaristan'da bir caminin Müslümanlara iadesiyle ilgili davanın görülmesi sırasında düzenlenen ırkçı eylemde polisle çatışan ve camiye saldıran göstericilerden beş kişiye çıkarıldıkları mahkemede 72 saat tutuklu kalma cezası verildi. Bu saldırganlardan dördü, para cezasına da çarptırıldı.

Filibe'nin Karlova ilçesindeki Kurşun Camisi'nin Bulgaristan Başmüftülüğü'ne iadesiyle ilgili davanın görüldüğü Filibe'deki mahkeme binasının önünde protesto gösterisi düzenleyen ve Cuma Camisi'ne saldıran beş eylemci, bu sabah Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.
Filibe polisinden yapılan açıklamada, mahkemeye sevk edilen beş kişinin "holiganlık" suçundan 72 saat tutuklu kalma cezasına çarptırıldığı belirtildi. Tutukluluk cezası alanlardan dördüne ayrıca 400 leva (yaklaşık 200 avro) para cezası verildi.

Geçen cuma günü Müslümanlara ait vakıf mallarının Bulgaristan Başmüftülüğü'ne iadesine karşı Bulgaristan Futbol Taraftarları Birliği'nin Filibe'de adliye binası önünde düzenlediği gösteriye katılan binlerce kişi, şehirdeki Cuma Camisi'ne yürüyerek camiye taş, sis bombaları ve yanıcı maddelerle saldırmıştı.
Kaynak: AA