Organları 'Otopsi' İçin Alınamamıştı

Çorum'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi organlarını bağışlamasına karşın cumhuriyet savcısının otopsi isteği üzerine organları alınamayan 24 yaşındaki Hatice Şahin'in cenazesi, toprağa verildi.

Ulukavak Mahallesi'ndeki evinde kahvaltı yaptığı sırada fenalaşan ve kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine 12 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşen Hatice Şahin'in (24) cenazesi, ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle cumhuriyet savcısının talimatıyla otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.
Otopsi işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde Çorum'a getirilen Şahin'in cenazesi, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. Sabah saatlerinde hastane morgundan alınarak Ulucami'ye götürülen Şahin'in cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Çiftlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Nişanlısı tabutun başından ayrılmadı
Cenaze töreni sırasında Şahin'in bazı aile fertleri ile akrabaları güçlükle ayakta durabildi. Şahin'in nişanlısı Kemal Karadağ da cenaze töreni boyunca tabutun başından ayrılmadı. Gözyaşlarına hakim olamayan Karadağ'ı, arkadaşları teselli etti.
Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü son sınıf öğrencisi Şahin'in geçen ağustos ayında Karadağ ile nişanlandığı ve bu temmuzda düğün yapacakları öğrenildi.
- Olay
Evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Hatice Şahin, yoğun bakım servisinde 20 gün verdiği yaşam mücadelesini 12 Şubat'ta kaybetmiş, beyin ölümünün gerçekleşmesi sonrası hastane yetkililerinin görüştüğü genç kızın ailesi, organ bağışını kabul etmişti.
Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü tarafından görevlendirilen ve Çarşamba sabahı Ankara'dan Çorum'a gelerek operasyon için gerekli hazırlıkları yapan 7 kişilik cerrahi ekip, Şahin'in ölüm nedeninin tam olarak belirlenememesi nedeniyle otopsi yapılmasını isteyen cumhuriyet savcısının kararı nedeniyle genç kızın organlarını alamadan Çorum'dan ayrılmak zorunda kalmıştı.
Organ bağışının gerçekleştirilmesi halinde Şahin'in böbrekleri, karaciğeri, pankreası ve kornealarının Ankara'da bekleyen 6 hastaya nakledilmesinin planlandığı ifade edilmişti.
Kaynak: AA