HSYK atamaları ile ilgili bomba iddia

Gazeteci Salih Tuna, Katıldığı bir televizyon programında HSYK atamaları ile çok ilgili ilginç iddialarda bulundu.

HSYK atamaları ile ilgili bomba iddia
A Haber'de Duygu Leloğlu'nun sunduğu Gece Ajansı'na konuk olan usta gazeteci Salih Tuna, gündeme dair açıklamalar yaptı. HSYK kararnamesiyle yapılan son atamalara değinen Tuna, tüm atamaların bilinçli bir şekilde yapıldığını iddia etti. AK Parti'yi kapatma davasının içindeki ekipte bulunan Zafer Eriş'in başsavcı vekili yapılmasına dikkat çeken Tuna, oluşturulan ortamın 17 Aralık öncesinden daha da zor olduğunu söyledi.

“HERKESİ KUŞA BAKTIRIYORLAR”
Atamalara dikkat çeken Tuna: “HSYK'nın zaman kazandığını düşünüyorum. Çok ciddi bir stratejik akıl var orada. Çok net o aklı görebiliyorsunuz. O kadar ustalıkla atamalar yapmış ki. Şimdiki atamalar da çok ilginç. Ankara'daki Zafer Eriş var o AK Parti'yi kapatma davasının içindeki ekipte bulunanlardan. Bu adam başsavcı vekili yapılıyor. Bize herkes Zekeriya Öz'ü gösteriyor. Çünkü medyatik. Zekeriya Öz oraya gitti, Zekeriya Öz buraya gitti. Bunu da çok iyi biliyor stratejik akıl, herkesi oraya baktırıyor. Herkesi kuşa baktırıyor.” dedi.

“HSYK YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI”
Atamaların sorunlu olduğunu iddia eden Tuna, “Bakın ben herkesi uyarıyorum şu andaki koşullar 17 Aralık öncesinden daha zor koşullardır. Şu andaki atamalar baştan sona sorunlu atamalardır. HSYK yasası bir an önce çıkarılmalıdır ama zihniyet de değiştirilmelidir. Artık siyasi irade bir stratejik akıl ile baş başa olduğunu görmek durumundadır. El yordamıyla hareket edilmemektedir. Her şey milim milim hesap edilerek son derece stratejik bir akılla tayin edilmektedir.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA