Besni’de Müze Binasına Merinos Desteği

Adıyaman’ın Besni ilçesinde Üzümlü Park’ta yapılması planlanan ancak maddi imkansızlıklar nedeni ile tamamlanamayan Besni Etnoğrafya Müzesi Merinos tarafından yaptırılacak.

Besni’de Müze Binasına Merinos Desteği

Münire Sümer öncülüğünde çalışmaları başlatılan müzeyi ziyaret eden Besni İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu ve beraberindeki heyet müze inşaatına giderek incelemelerde bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu, “Besni sevdalısı Münire teyzemiz büyük fedakarlıklar yaparak Besni’ye bir eser kazandırmak için gayret göstermiş, ancak imkanları belirli bir noktadan sonra yetersiz gelmiş ve inşaat yarım kalmış. Biz de teyzemiz ile görüştüğümüz de, teyzeciğim sen merak etme, biz bunun üstünü yaptırtırız, kendi isminizi de veririz ve hayata geçirtiriz, dedik.

Bizim amacımız buranın bir an önce faaliyete geçirilmesi. Masrafları biz üstleneceğiz. Buranın toplum yararına, Besni’miz için halka açık müze olarak yapılması için gereken desteği vereceğiz. Belediye başkanımızdan bir ricamız var. Üzümlü Park bu iş için ayrılırsa güzel bir eser ortaya çıkacaktır. Çünkü burası Besni’nin havadar ve merkezi bir noktası. Amacımız burayı dışarıdan gelecek insanlarımız ve turistlerin ziyaret edebileceği bir yer haline getirmek. Bu durum hem Besnimizin tanıtımına katkı sağlayacak, hem de vatandaşlarımız için gelir kaynağı olacak. En önemlisi de Besni kültürünü yaşatılması için önemli katkı sağlayacaktır. Tabi Münire Teyze’nin bu dünyadaki hedeflerine ulaşması bizleri de ayrıca mutlu edecektir. Tek dileğimiz budur” dedi.

Besni Belediye Başkanı Fahri Serter ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Ali Ağabeyimiz her zaman olduğu gibi yardımseverliğini gösterdi. Tamamlanamayan projeye destek vererek hayata geçirilmesi için önemli bir adım attı. Biz de belediye olarak bu projenin hayata geçmesi için elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğiz. Münire Sümer teyzemizin bu dünyada mutlu olması bizleri de sevindirir. Teyzemizin memleket ve Besni sevdası varsa bizlerde aynı ideal ve mantıktayız. Şunu da önemle vurgulamak istiyorum, Besni’ye yatırım yapacak girişimcilere destek olmak lazım. Münire teyzeye bu güzel projesinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA