Türkiye-afganistan-pakistan Üçlü Zirve Süreci

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Süreci'nin 8'inci toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde 12-13 Şubat'ta Ankara'da yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, zirve bu yıl "Asya'nın kalbinde sürdürülebilir barış" temasıyla gerçekleştirilecek.
Üç ülkeyi buluşturan geniş bölgede kalıcı barış ve istikrarın hakim kılınması için atılabilecek adımların ele alınacağı zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif ile görüşmelerde bulunacak.
Ülkenin dışişleri bakanları ile üst düzey güvenlik makamları arasında çeşitli görüşmelerin de yapılacağı zirve kapsamında, üç ülkenin ticaret ve sanayi odaları temsilcilerinin de eşzamanlı olarak toplanarak üçlü işbirliği konularını ele almaları öngörülüyor.
Bu görüşmelerin sonuçlarının heyet başkanlarına arz edileceği zirveyle Türkiye'nin dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip olduğu Afganistan ve Pakistan ile arasındaki çok boyutlu işbirliğinin pekiştirilerek üç kardeş ülke halklarının yanı sıra bölgenin barış, huzur ve istikrarına katkı sağlanması hedefleniyor.
Kaynak: AA