Standard Profil’de Gece Yarısı Acil Durum Tatbikatı

Standard Profil’de acil durumlara hazırlık çerçevesinde, her yıl periyodik olarak yapılan tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Standard Profil’de Gece Yarısı Acil Durum Tatbikatı
Bu yıl, her sene olduğundan farklı olarak tatbikat gece düzenlendi.


Düzce'de otomotiv sektöründe sızdırmazlık profil üretimi yapan Standard Profil’de gece geç saatlerde acil durumlara hazırlık çerçevesinde, her yıl periyodik olarak yapılan tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

İş sağlığı ve güvenliği biriminin organizasyonunda hazırlanan senaryoya göre saat 23:40’da sirenler çaldırılarak tatbikat başladı.

İlk olarak tüm çalışanlar acil durum tahliye planı dahilinde bulundukları ortamı terk ederek daha önceden belirlenmiş alanda toplandılar. Toplanma sonrasında herkesin eksiksiz şekilde alana gelip gelemediği tespit edildi.

Tatbikatın sonunda, Bakım, İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Müdürü Erdoğan Özcan, tatbikatın önemini ve amacını içeren kısa bir bilgilendirme yaptı.

Özcan: “Durum tahliye tatbikatının amacı olası bir acil durumda deprem yangın gaz kaçağı ve patlama durumunda güvenli bir şekilde çıkıp çıkamayacağımızın kaydını yapmak, gelenlerin doğrulamasını yapmaktır” dedi.

Kaynak: İHA