Siirt Belediyesine Haciz İddiası

Siirt Belediyesinin borcu bulunduğu belirtilen temizlik şirketinden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Sadak'ın, "Temizlik şirketinin ana parası ödendiği ve şirketin borcu olmamasına rağmen icra işlemi başlatıldığı" şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü.

Han İnşaat Temizlik Şirketinden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Sadak'ın 15 Ocak'ta yaptığı, "Haciz işlemi başlatan temizlik şirketinin ana parasının ödendiği ve borç bulunmamasına rağmen icra işlemi başlatıldığı" yönündeki açıklamaların doğru olmadığı iddia edildi.
Belediyenin şirkete 5 yıllık borcu bulunduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Beş yıldan bu yana Siirt Belediyesince gasp edilen alacağımızla ilgili geçen ay haciz işlemi başlatmış ve belediyenin birkaç aracına, gayri menkullerine ve bankalardaki kamuya tahsisli olmayan hesaplarına haciz koymuştuk. Son günlerde basına yansıyan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın açıklamaları doğru değil ve gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Sadak'ın bu açıklamaları seçim sürecine yatırım amaçlıdır ve tümüyle yalandır. Tüm alacaklarımız olduğu gibi durmakta ve tüm haciz işlemlerimiz devam etmektedir."
Kaynak: AA