'Bir Patik, Bir Hırka, Bir Yelek' Kampanyası

Malatyalı kadınlar, konteyner kentte yaşayan Suriyelilerin soğuk kış günlerinde üşümemesi için başlattıkları "Bir Patik, Bir Hırka, Bir Yelek" kampanyası kapsamında çocukları giydirdi.

Işık Kadınlar Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Valiliği tarafından desteklenen ve dernek tarafından organize edilen kampanyayla Müftülük, Halk Eğitim Merkezi, Vefa Derneği ve Malatyalı kadınlar tarafından örülen bin 470 patik, hırka, yelek, kazak, süveter, atkı ve bere, konteyner kentteki Suriyeli çocuklara verildi.

Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay, çocukların bu kış üşümeyeceklerini belirtti.

Özellikle kışlık kıyafet ihtiyacı olan Suriyeli çocuklar için ördüklerini kaydeden Çelikyay, "Bugün 916 hırka, yelek, süveter, patik, atkı ve bereyi getirdik. Kış başından bugüne kadar da bin 470 el örgüsü giysi getirdik ve çocuklarımızı giydirdik. İnşallah, bir an önce bu savaş biter. Bu kardeşlerimiz de evlerine sağ salim dönerler" ifadesini kullandı.
Programa, Vali Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in eşi Nebahat Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın eşi Fatma Zehra Çakır, Vali Yardımcısı Latif Memiş ve eşi Sanem Memiş, Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran'ın eşi Munise Duran, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci'nin eşi Esra Tüfenkci ile dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA