Abdi İbrahim'den 'A Seviye Sürdürülebilirlik Raporu'

İlaç şirketi Abdi İbrahim, ekonomik, sosyal ve çevresel alanlarında gerçekleştirdiği faaliyetleri kapsayan "A Seviye Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayımladı.

Şirket açıklamasına göre, Abdi İbrahim, sürdürülebilirlik çalışmaları alanında yeni bir ufuk çizgisi belirleyerek, faaliyetlerini Küresel Raporlama Girişimi'nin (GRI) A seviyesi ilkeleri kapsamında raporlamaya odaklandı. İlk raporunu yayımlayan şirket, dünyanın önde gelen 6 bin şirket, kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütünün yer aldığı GRI onaylı Sürdürülebilirlik Raporu'na sahip öncü kurumlardan biri haline geldi.
Abdi İbrahim "A seviye Sürdürülebilirlik Raporu"nda, Şirketin Yönetim Yaklaşımı, Ekonomiye Sağlanan Katma Değer, İş gücü ve İnsan Hakları, Ürün Sorumluluğu, Toplumsal Gelişime Sağlanan Katkı ve Çevresel Yaklaşım başlıkları altında farklı alanlarda hayata geçirdiği referans uygulamaları sıraladı.
Tüm iş süreçlerini etkin kaynak kullanımı stratejisi çerçevesinde şekillendiren şirket, 2012 yılında bin 125 evin bir aylık, 93 evin ise bir yıllık su ihtiyacına karşılık gelen 16 bin 880 metreküp değerinde su tasarrufu sağladı.
Elektrik tüketiminde ise 100 konutluk bir yerleşkenin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak eşdeğerde tasarruf sağlayan Abdi İbrahim, doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışmalarına da devam ediyor.

- Türkiye'nin ilk akredite ilaç Ar-Ge merkezi Abdi İbrahim'de

Abdi İbrahim Sürdürülebilirlik Raporu'nda ön plana çıkan bir diğer konu ise şirketin ürün geliştirme alanındaki yetkinliği oldu. Türkiye ilaç sektöründe Ar-Ge kültürü anlayışının yerleşmesinde önemli katkıları olan Abdi İbrahim, Türkiye'nin akredite olmuş ilk ve en büyük ilaç Ar-Ge Merkezi'ni bünyesinde barındırıyor.
Uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda yenilikçi bir yönetim yaklaşımı benimseyen Abdi İbrahim, Ar-Ge faaliyetleri aracılığıyla yenilikçi ürünler geliştirmeyi ve bioeşdeğerlik çalışmalarıyla yüksek başarı oranı yakalamayı hedefliyor.

- Toplumsal gelişime odaklanan sosyal sorumluluk projeleri

Raporda yer verilen bilgilere göre, şirket, yenilikçi ürün ve hizmetlerle toplum sağlığına hizmet etmenin yanı sıra eğitim, kültür-sanat alanlarında öncü sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor.
Şirket, 2007 yılında Milli Eğitim'in hizmetine sunduğu Abdi İbrahim İlköğretim Okulu'nun ardından Belma Barut İlköğretim Okulu'nun inşaatına 2012 yılında başlayarak sosyal sorumluluk projelerine yeni bir halka ekledi.
Toplum sağlığı alanında ise bilinçli ilaç kullanımına yönelik Akılcı İlaç Kampanyası ile kamuoyu nezdinde geniş takdir toplayan şirket, 2012 yılında "Bruno Sağlık Tırı" projesine hayat vererek burun sağlığı konusunda toplumsal bilince öncülük etmeyi hedefledi.
Bu projelerin yanı sıra Abdi İbrahim, uluslararası kültür-sanat dünyasının 2012 yılındaki en dikkat çekici sanat etkinliklerinden birisi olan Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi'ni, dünya prömiyerinin hemen ardından Türkiye'de 215 bin sanatseverle buluşturarak önemli bir başarıya imza attı.
Kaynak: AA