Yağışlar Barajlardaki Su Seviyesini Artırdı

Muğla'da 5 gündür etkili olan yağışlı hava, çiftçinin yüzünü güldürdü, barajlardaki su seviyesini artırdı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki yağışlı havanın devam ettiğine dikkati çekti.
Muğla'nın Türkiye'de en fazla yağış alan ikinci bölge olduğunu belirten Ekinci, uzun süren yağışsız iklimin ardından hafta boyu yağan yağmurun tarım ürünleri üzerindeki kuraklık sorununa çare olduğunu, çiftçinin yüzünü güldürdüğünü dile getirdi.
Muğla Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ ise son bir haftadaki yağmurların "can suyu gibi" geldiğini kaydederek, "Beklediğimiz bir dönemde yağış geldi. Bölgemize en fazla yağış ocak ve şubat aylarında düşer. Yağışların devam etmesini bekliyoruz. Hafta boyu etkili olan yağmurlar, mahsulü kuraklığın yanıcı etkisinden kurtardı. Çiftçlerimiz rahatlamış oldu" dedi.

Muğla'da kuraklık tehlikesi bulunmadığına işaret eden Baştuğ, "Türkiye genelinde yaşanan kuraklık tehlikesine ve barajlardaki su seviyelerinin düşmesine rağmen Muğla'da böyle bir durum söz konusu değil. Şuan için endişe edilecek bir durum yok. Özellikle son yağışların ekili alanlara büyük katkısı oldu. 2 ay daha yağış bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, bölgede etkili olan yağışlarla barajlardaki su seviyesinde artış yaşandı. DSİ 213. Şube Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Muğla'daki Akköprü Barajı'nda doluluk oranıyüzde 79, Geyik Barajı'nda yüzde 66, Bayır Barajı'nda yüzde 72, Mumcular Barajı'nda yüzde 50, Akgedik Barajı'nda su seviyesi yüzde 44 olarak ölçüldü.
Yetkililer, barajlardaki doluluk oranlarının istenilen seviyede olduğunu, kuraklık beklentisi bulunmadığını belirterek, yağışlı havanın devam edeceğini kaydettiler.
Kaynak: AA